Cel de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus este în plină ascensiune, iar vârful va fi atins abia în luna februarie, informează medicul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

Medicul sucevean a subliniat că numărul cazurilor spitalizate, la nivelul unității spitalicești pe care o conduce, crește zilnic cu aproximativ 15 pacienți, deși formele grave sunt mai puține față de valurile precedente.

„Astăzi avem 125 de pacienți internați, din care 24 sunt copii. De altfel, doar un pacient este intubat din cauza infectării cu coronavirus”, a transmis medicul Alexandru Calancea, managerul SJU Suceava.

Acesta a adăugat că din cei 1760 de angajați ai unității medicale 43, de pe diferite secții, sunt infectați cu COVID-19, însă, în urma anchetelor epidemiologice, aceștia s-au infectat din comunitate și nu din spital. De altfel, managerul a precizat că 50 la sută dintre angajații depistați pozitivi sunt vaccinați împotriva coronavirusului.

„Mulți dintre cei infectați sunt soț și soție și au contactat virusul în concedii sau din comunitate. În prezent nu există niciun pericol în spital, întrucât toți angajații bolnavi sunt în carantină și se vor întoarce la muncă după ce trec cele șapte zile stabilite prin lege”, a adăugat dr. Calancea.

În ceea ce-i privește pe copii, medicul sucevean a precizat că numărul acestora este unul mare întrucât părinților le este frică de evoluția bolii și se adresează imediat unității spitalicești. De asemenea, acesta a explicat că pacienții minori trebuie neapărat consultați de un medic, fie el de familie sau din spital, întrucât, în funcție de simptomatologie, aceștia sunt internați în spital sau le este prescris un tratament pe care să îl urmeze acasă.

Pe de altă parte, în ceea ce privește numărul paturilor pentru copiii infectați cu coronavirus din spitalele din județul Suceava acestea ar trebui să crească pentru că, în caz contrar, activitatea Secției Pediatrie a SJU ar putea fi afectată.

„Spitalul din Rădăuți are două paturi pentru copii, iar cel din Fălticeni trei. Noi am solicitat celor două unități medicale să suplimenteze aceste paturi, astfel încât Secția Pediatrie a SJU să poată trata toate afecțiunile cu care se confruntă copiii în această perioadă”, a subliniat Alexandru Calancea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.