Consiliul Județean Suceava va aloca suma de 4,6 milioane de lei pentru Secția de îngrijiri paleative din cadrul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

În prezent, spitalul sucevean nu beneficiază de un spațiu amenajat, în conformitate cu normele în vigoare, pentru serviciile de îngrijiri paliative. Datorită acestui fapt, se impune promovarea unui obiectiv de investiții prin care să fie organizată această activitate destinată pacienților cu boli incurabile și pentru alinarea suferinței acestora.
Varianta optimă pentru amplasament s-a decis a fi la demisolul clădirii din curtea Spitalului Vechi Suceava, unde funcționează secția de pneumologie, deoarece se creează legături funcționale cu secțiile apropiate din incintă (oncologie, boli cronice, etc.).
Lucrările propuse a fi realizate includ demolări, decapări, desfaceri, finisaje interioare și exterioare, montarea unui ascensor de persoane, consolidări, hidroizolații,instalații sanitare, termice, electrice, hidranți, ventilare, condiționare și distribuție fluide medicale.
Suprafața desfășurată propusă a obiectivului de investiții este de 950 mp.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.