În luna noiembrie a.c., activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut un caracter preponderent preventiv, iar misiunile au vizat în principal menținerea și asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică. 

Efectivele de jandarmi au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte și siguranță publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor și faptelor antisociale, pentru respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane.

O prioritate în această perioadă a constat în urmărirea respectării măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, jandarmii suceveni au desfășurat activități de informare și verificare în spațiul public, fiind aplicate un număr de 460 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de funcționare a operatorilor economici de alimentație publică, circulația nejustificată în intervalul orar 23.00 – 05.00 și nepurtarea măștii de protecție.

În aceeași perioadă au fost desfășurate un număr de 12 acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol și 64 de acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilicite în domeniul silvic, în urma cărora au fost aplicate 120 sancțiuni contravenționale în valoare de 17.850 lei, au fost reținute 35 de permise pentru pescuit, a fost confiscată cantitatea de 31 mc lemn din speciile carpen, fag și rășinoase, și au fost constatate 3 infracțiuni, vizând tăierea ilegală de arbori și furtul de arbori. 

Totodată, în cadrul misiunilor cotidiene de ordine publică au fost aplicate un număr de 134 de sancţiuni contravenţionale, ca urmare a constatării unor situații de încălcare a normelor de conviețuire socială.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.