Anvelopele sunt produse care se uzează în timp și pe care este bine să le schimbi la intervale regulate, pentru a evita eventualele riscuri. Acestea pot fi duse în centrele de reciclare, pot fi reșapate, însă, de multe ori, ajung la gunoi – fapt care influențează negativ mediul înconjurător, din punct de vedere ecologic.  Din fericire, există și o serie de idei creative de care poți ține cont!

 

Poți da o viață nouă anvelopelor tale prin metode inventive de refolosire, care nu numai că îți vor înveseli grădina sau casa, dar te vor face să creezi ceva personal și artistic.

 

Iată ce poți face:

 

 

  • Transformă-le în ghivece pentru plantele din grădină

 

 

Amenajarea grădinii poate reprezenta o provocare pentru oricine nu este specialist în domeniu. Însă de ce să nu îți pui amprenta personală asupra curții tale? Ia anvelopele uzate și transformă-le în “acasă” pentru plantele tale de exterior. Le poți picta multicolor sau le poți asorta cromatic cu restul decorațiunilor și, cu siguranță, vor reprezenta un element inedit și creativ pentru spațiul tău verde!

 

 

  • Le poți folosi în construcția unei mese

 

 

Oricine are nevoie de o masă, fie că va fi amplasată în interior sau în exterior. De ce să achiziționezi una banală, când poți crea tu una specială și aparte? Mesele confecționate din anvelope uzate sunt perfecte pentru un stil relaxat și asumat, prin care poți aduce un plus de originalitate casei sau grădinii tale. Metoda este simplă: cauciucurile pot deveni picioarele viitoarei mese, sau chiar partea orizontală în sine. Depinde doar de tine cum dorești să le creezi!

 

 

  • Poți face leagăne pentru grădină

 

 

A venit sezonul rece și, totodată, vremea să îți schimbi cauciucurile și tocmai ți-ai echipat mașina cu o serie de anvelope de iarnă ieftine, dar performante? De ce să nu te pregătești și pentru vară, folosind vechile seturi într-un mod plin de imaginație? Leagănele din lemn sau din metal sunt mai dificil de confecționat de către o mână neexperimentată.

 

Așadar, în loc să investești sume considerabile într-unul, ai putea folosi jantele uzate pentru a crea un leagăn original pentru tine și familia ta.

 

 

  • Creează obiecte decorative

 

 

Poți crea nenumărate obiecte decorative pentru casa ta. Variantele sunt multiple: de la scaune, suporturi de reviste sau mici sculpturi din cauciuc, până la vaze, lămpi, sau “brazi” de Crăciun. Opțiunile sunt nelimitate. Depinde doar de tine să le găsești, să te informezi și să acționezi.

 

 

  • Construiește un loc de joacă

 

 

O altă utilizare a anvelopelor vechi poate fi construcția unui loc de joacă pentru copii. Sunt numeroase exemple și tutoriale care îți arată cum să faci acest lucru. Care este avantajul? Partea bună este că refolosești, în mod creativ, un produs uzat și poți crea o construcție care poate fi foarte ușor asamblată și dezasamblată, fiind o opțiune ieftină și plină de imaginație, pe care o poți pune în practică împreună cu copiii.

 

Așadar, există multe metode prin care poți lua obiectele pe care nu le mai folosești și le poți da o nouă valoare, contribuind cu un strop de imaginație. Acest lucru reprezintă o atitudine liberă și ingenioasă, care nu numai că protejează mediul înconjurător, ci îți îmbogățește casa și grădina cu elemente unice și pline de personalitate. 

Nu te teme să experimentezi și să devii un creator aparte și dedicat!

 

Sursă foto: shutterstock.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.