În perioada 19-22 martie 2013, la Cluj-Napoca, s-a desfășurat Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii PRO INVENT 2013, Ediția a XI-a.

Invențiile cadrelor didactice și studenților de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava au primit 5 medalii de aur, 2 medalii de argint și o medalie de bronz. În plus, reprezentanții USV au adus la Suceava și o diplomă din partea Universității Tehnice a Moldovei.

Majoritatea invențiilor premiate au drept autori cadre didactice și studenți de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. Vă prezentăm lista invențiilor premiate la Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii PRO INVENT.

1. GRAUR Adrian,  NITAN Ilie,  UNGUREANU Constantin – Diploma Universității Tehnice a Moldovei – POMPA ELECTROCHIMICĂ.

2. Diploma de excelență și Medalia de Aur – GRAUR Adrian, Dorel CERNOMAZU, MANDICI Leon – MOTOR ELECTRIC CU DEPLASARE LIMITATĂ.

3. Diploma de excelență și Medalia de Aur – GRAUR Adrian, Dorel CERNOMAZU, MANDICI Leon,  NITAN Ilie – ACTUATOR SOLAR

4. Diploma de excelență și Medalia de Aur – POPA Valentin,  NITAN Ilie, ROMANIUC Ilie,  CERNOMAZU Dorel – POMPA ELECTROCHIMICĂ.

5. Diploma de excelență și Medalia de Aur – RATA Mihai,  PRODAN Cristina, CERNOMAZU Dorel – Grup de invenții: Micromotoare magnetostrictive.

6. Diploma de excelență și Medalia de Aur – CERNOMAZU Dorel,  RATA Mihai, OLARIU Elena-Daniela,  NITAN Ilie,  JEDER Mihaela,  UNGUREANU Constantin – Grup de invenții: Micromotoare electrice.

7. Diploma de excelență și Medalia de Argint – JIANU Mihaela Dana – PAPUȘA

8. Diploma de excelență și Medalia de Argint – FILOTE Constantin,  TIRON Mihai-Cristian,  MIRAUTA Ilie – SISTEM AUTOMAT DE AMPLASARE A PAVELELOR PE EUROPALET.

9. Diploma de excelență și Medalia de Bronz – CIUFUDEAN Călin,  FILOTE Constantin,  BUZDUGA Cornel, PATA Sergiu, ORHEI Liviu, TORAC Abel, MARUSIC Galina – SISTEM PENTRU MONITORIZAREA CALITĂȚII SURSELOR DE APĂ POTABILĂ.

Participarea a fost posibilă datorită domnului profesor universitar doctor inginer Adrian Graur, care a susținut financiar, prin sponsorizările atrase, realizarea pliantelor, posterelor și închirierea spațiului expozițional.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.