Într-o eră dominată de tehnologie și rețele sociale, relația dintre părinți și copii pare să fie elementul care plătește consecințele accesului rapid la informație. De cele mai multe ori, din pricina programului încărcat al părinților, perioada petrecută în compania celor mici se limitează la câteva minute de conversație pe zi. Bineînțeles, fiecare părinte face acest sacrificiu din dragoste pentru propriul copil, cu scopul final de a-i dărui lucrurile necesare pentru dezvoltarea sa, atât intelectuală, cât și emoțională. Cu toate acestea, cei mici vor simți întotdeauna absența ta din viața lor. Pentru a consolida această legătură, poți crea un echilibru prin organizarea timpului petrecut între serviciu și acasă – un compromis de pe urma căruia fiecare membru al familiei poate beneficia pe termen lung. Așadar, iată câțiva pași care te vor ajuta în această misiune:
Planificați excursii în fiecare weekend
După o săptămână obositoare la locul de muncă, weekendul reprezintă motivul perfect pentru relaxare și distracție. Așadar, transformă fiecare sfârșit de săptămână într-un ritual special. Fie că este vorba despre o vizită la munte, o sesiune de cumpărături în urma căreia îi poți face cadou tricoul pentru copii preferat, sau o plimbare la grădina zoologică din oraș, cu siguranță îi vei aduce zâmbetul pe buze – câteodată doar prin simpla ta prezență.
Faceți mișcare împreună
Dacă prichindelul este atras de un anumit sport, îl poți sprijini prin implicarea ta periodică în activitățile sale. Desigur, îi poți adresa tot felul de întrebări referitoare la parcursul său, astfel încât vei intra în joc. Nu-ți mai rămâne decât să scoți de la naftalină echipamentul de sport, să cauți perechea de adidasi Under Armour și să te înarmezi cu entuziasm și energie.
Transformă gătitul într-o joacă
De cele mai multe ori, gătitul implică un timp îndelungat în bucătărie. În acest caz, poți profita imediat de situația ivită, prin implicarea copilului în procesul de pregătire a mesei de seară, spre exemplu. Așadar, îl vei învăța importanța siguranței în bucătărie, maniera de utilizare a ustensilelor și cum vă puteți distra, chiar dacă rămâneți în casă.
Creați o rutină de dimineață
Chiar dacă rutina te duce cu gândul la ceva anost, în acest caz poate face mai mult bine, deoarece îți dă ocazia să-ți asculți copilul – ce planuri are pentru ziua în curs, ce dorește să realizeze, care sunt temele lui. În acest fel, fiecare membru al familiei va fi la curent cu evenimentele din viața celuilalt.
Concepeți o rutină de seară
Asemenea timpului petrecut dimineața, seara vă puteți întâlni pentru a stabili concluziile zilei. Pe măsură ce cresc, copiii tind să-și dezvolte independența și să fie reticenți la această idee. Cu toate acestea, poți fi creativ și să organizezi diferite seri tematice, în care serviți preparate specifice altor țări, urmăriți împreună un film de aventură sau povestiți despre o carte citită.
În concluzie, faptul că reușești să găsești o balanță între muncă și viața de familie reprezintă un câștig substanțial, inclus în tabăra copiilor. O relație care ar trebui privită mai degrabă din punct de vedere calitativ, decât cantitativ, deoarece momentele petrecute împreună primează.
Sursă foto: Unsplash.
Lasa un raspuns