Parcul auto al TPL Suceava s-a mărit cu cinci mini-autobuze, ce vor circula pe traseele mai puțin rentabile din municipiul Suceava, precum cartierul Ițcani și Burdujeni-Sat.

„Continuăm dezvoltarea municipiului Suceava. Acum au venit aceste autobuze de capacitate mică pentru societatea de Transport Public Local. Aceste autobuze sunt frumoase și ergonomice, bune, numai bune pentru cartierele cu străzi înguste, precum cartierele Ițcani, Zamca, Obcini sau Burdujeni-sat”, a declarat Lungu.

DSC_0924

Primarul a menționat că aceste cinci autobuze vor circula împreună cu celelalte cinci mini-autobuze achiziționate anul trecut. Aceste noi achiziții fac parte din strategia de lărgire a parcului auto TPL.

„Deja s-a licitat, iar în perioada următoare așteptăm să vină primele mașini electrice la Suceava, precum autoturisme, furgonete, autospeciale. În cursul acestei săptămâni am purtat discuții cu directorul general, Vasile Asandei, de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, și sperăm să semnăm contractul de finanțare pentru cele 40 de autobuze electrice”, a subliniat Ion Lungu.

De asemenea, edilul sucevean a precizat că ținta Primăriei este de a avea o societate performantă, iar acest lucru se poate întâmpla în măsura în care se vor aduce autobuze electrice.

DSC_0946

„Din păcate, astăzi societatea TPL merge pe sârmă. Lucrurile acolo sunt destul de clare: costul combustibilului este de 60%. O măsură ar fi să creștem biletul de autobuz, însă populația nu mai poate suporta așa ceva. O soluție de rentabilizare a acestei societăți este de a aduce autobuzele electrice pe bani europeni, astfel încât consumul de combustibil să fie scăzut de 7 ori”, a mai declarat Ion Lungu.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat că așteaptă ca autobuzelor din parcul auto al TPL să li se mai adauge și autobuzele electrice ce vor fi achiziționate prin fonduri europene.

„Le dorim mulți kilometri fără evenimente. Cele de anul trecut au ajuns să aibă acum aproximativ 70.000 de km și funcționează foarte bine”, a menționat Harșovschi.

Mini-autobuzele venite au capacitatea de transport de 12 locuri pe scaune și 10 locuri în picioare. De asemenea, acestea sunt prevăzute aer condiționat și cu rampă pentru persoanele cu dizabilități și pentru mamele cu cărucioare cu copii mici. Aceste mini-autobuze au un consum de 12 l/100 km.

 

Trasee regulate către Cetatea de Scaun a Sucevei

 

Ion Lungu a subliniat faptul că, începând cu data de 15 iulie vor fi curse regulate de transport în comun către Cetatea de Scaun a Sucevei.

„Pe perioada de vară dorim să punem trasee permanente către Cetate, mai ales că în lunile iulie și august vor fi mai multe evenimente acolo”, a menționat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.