Lumea pariurilor dă naștere multor mituri, zvonuri și superstiții, care se răspândesc apoi ca niște virusuri și ajung rapid să „infecteze” mințile multor amatori de jocuri de noroc. Cunoscătorii au constatat că, de cele mai multe, aceste zicale lucrează în detrimentul pasionaților de adrenalină.

Din dorința de a educa pariorii, am selectat 5 dintre cele mai răspândite mituri care circulă în agențiile de pariuri sportive și le-am explicat semnificația pentru a înlătura orice îndoială cu privire la lisa fundamentului lor.

Mit #1 – Include evenimente dintr-un singur sport

Ideea specializării pe anumite competiții este, desigur, bună, însă nu se aplică neapărat în cazul biletelor cu selecții multiple. Dacă găsești într-o zi o combinație de pronosticuri din diverse sporturi, cum ar fi un meci de box, un meci de tenis, o partidă de darts și alte două meciuri de fotbal, nu există nici un argument să nu le joci, atâta vreme cât ai analiza cu atenție aceste predicții.

În mod concret, probabilitățile nu scad și nici nu cresc în funcție de sporturile sau meciurile pe care alegi să pariezi, ci de șansele efective de reușită ale pronosticurilor alese. Nu uita: cotele nu indică neapărat probabilitățile reale, ci mai de grabă o estimare a caselor de pariuri, care este apoi ajustată în funcție de felul în care se pariază pe acel eveniment.

 

Mit #2 – Alege ponturile după metoda „value bets”

Metoda value betting, care presupune plasarea pariurilor pe cote care par a fi mai bune decât ar trebui să fie este cea mai eficientă metodă de a juca la pariuri, însă eficiența ei se vede numai atunci când se joacă pariuri individuale.

Și mai mult decât atât, folosirea pariurilor de valoare în cadrul biletului zilei este chiar contraindicată, întrucât un bilet cu selecții multiple are nevoie ca fiecare opțiune să fie câștigătoare pentru a putea încasa un câștig. De aceea, pariorii trebuie să se concentreze în special pe probabilitățile de câștig ale pronosticurilor alese și nu pe valoarea acestora.

 

Mit #3 – Joacă multe cote foarte mici

Anumiți pariori au impresia că varianta cea mai sigură de a juca biletul zilei presupune includerea multor pariori cu cote foarte mici, sub 1.25. Deși este adevărat că, în general, pariurile cu cote infime au o rată de câștig mai mare decât celelalte, la fel de adevărat este și că din 10 astfel de cote mici, aproape sigur se găsesc 1-2 care să nu iasă.

Problema acestei abordări este că necesită un număr mare de pronosticuri pentru a ajunge la o cotă decentă, lucru care îl expune pe parior la alegerea unor meciuri în care vor apărea surprize. Cunoscătorii sunt de părere că cea mai bună metodă de joc a biletului zilei presupune alegerea de 3-6 pronosticuri cu cote medii (între 1.30 și 1.70).

 

Mit #4 – Încearcă-ți „norocul” în fiecare zi

Această idee pare a fi un fel de superstiție. Se spune că dacă nu joci în fiecare zi, poți rata ziua în care norocul urma să dea peste tine, așa că trebuie să fii constant. Nimic mai fals. Nu contează câte bilete joci pe zi și nici în câte zile pariezi într-o săptămână.

Ceea ce contează, de fapt, este să alegi cu atenție predicțiile și să-ți perfecționezi metoda de analiză. Pe de altă parte, este indicat să ai o strategie de gestionare a mizelor și să o respecți. Spre exemplu, poți alege să pariezi o mixă fixă în fiecare zi sau să ai un buget zilnic peste care să nu treci, iar în zilele în care nu ești convins de evenimentele sportive, spune pas și începe să analizezi meciurile de mâine.

 

Mit #5 – Copiază ponturile oferite de „specialiști”

Această metodă îți poate fi de folos o perioadă, mai ales dacă ești începător sau dacă efectiv nu ai suficient timp pentru a analiza partidele. Totuși, nu este indicat să te iei după alții a la long, pentru că rezultatele tale vor depinde întotdeauna de alții, iar tu nu vei avea nici un control asupra performanțelor tale.

Nu este nimic rău în a te inspira din analizele altor pariori consacrați, însă nu copia și nu plăti niciodată pentru ponturi. Evită, în special, orice site sau pagină de Facebook care pretinde că oferă spre vânzare ponturi 100% sigure de la meciuri aranjate, pentru că vei fi păcălit.

Pariuri online sau offline? Depinde de tine. Uneori poate fi mai antrenant și mai rapid să pariezi în agenții, iar alteori poate fi mai benefic să joci online.

Apropo, chiar dacă pariezi în agenții, anumiți operatori îți permit să vezi statusul biletului tău în timp real. Pentru a vedea rezultatele pariurilor jucate va trebui să accesezi pagina de verificare bilet Excelbet, dacă ai pariat într-un din sucursale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.