Upcyclingul a devenit de ceva timp noua tendință eco-responsabilă. Ce înseamnă acest lucru? Practic, este reciclarea si transformarea unui obiect comun, obișnuit, într-unul funcțional sau decorativ, oferindu-i astfel o a doua viață. Una dintre cele mai des întâlnite tendințe în ultimii ani a fost crearea unor diferite piese de mobilier din paleții de lemn care, să recunoaștem, nu arată tocmai interesant. Dar, cu puțină imaginație, se pot transforma în obiecte sau piese de mobilier extrem de ingenioase și decorative.

1. Un salon de grădină

Boem și șic în același timp, acest mobilier de grădină cu paleți este poate cea mai cunoscută tendință când vine vorba despre paleții de lemn. O bancă din paleți îți va decora terasa, balconul sau chiar camera de zi de la interior. Vei avea nevoie de doar câteva seturi scule deloc complicate și puțină îndemânare. De asemenea, sunt necesari mai mulți paleți, este adevărat, pentru a construi această canapea rustică și boemă, dar gândește-te la economiile pe care le vei face! Vopsește-o în alb, aruncă pe ea câteva perne și un pled moale și confortabil, combin-o cu măsuța de cafea de mai jos, pentru o atmosferă hygge.

2. O măsuță de cafea

Piesa de mobilier indispensabilă în orice sufragerie, living sau chiar de exterior, măsuța de cafea intră în modul de recuperare, cu ajutorul a doi paleți industriali. Ai nevoie doar de câteva surubelnite, șuruburi potrivite, evident, patru roți pentru mobilă, șmirghel și un lac. Nu-ți mai rămâne altceva de făcut decât să suprapui cei doi paleți, să îi prinzi între ei cu șuruburi, apoi finisezi măsuța cu șmirghel și o vopsești cu un strat de lac protector. Adaugă-i patru roți, pentru o utilizare mai practică și mai confortabilă. Această măsuță de cafea nu va trece neobservată în livingul tău.

3. Un leagăn suspendat

Pentru a asigura un pui de somn și momente de relaxare, mizează pe un balansoar suspendat. Ai nevoie de câteva scule deloc complicate pentru a transforma un palet de lemn într-un leagăn. Șlefuiește paletul, lăcuiește-l sau vopsește-l. Găurește cele patru capete, atașează câteva sfori groase și atârnă-l de crengile unui copac din grădina ta. Acoperă-l cu o saltea și câteva perne, iar paletul de lemn va deveni un balansoar de exterior foarte confortabil.

4. O grădină de legume verticală

2

Nu ai nevoie de mult spațiu în curte pentru a te bucura de o grădină de legume. Un palet de lemn, amplasat vertical lângă unul dintre pereții balconului tău se poate transforma rapid într-o miniseră de verdețuri, ierburi aromatice sau legume de sezon. Curăță bine paletul de lemn, șlefuiește-i suprafața, pentru a fi mai fină și decorativă. Vopsește-i exteriorul cu vopsea pentru tabla de scris și notează atent fiecare ministrat cu numele legumelor sau ierburilor plantate. Pe un balcon sau chiar în interior, cu câțiva cactuși și plante depoluante, dă o viață nouă anostului palet de lemn.

5. Un suport pentru pantofi

La fel de simplu de realizat ca și grădina de legume, acest dulap reciclat pentru pantofi te va ajuta să economisești cu adevărat spațiu în casă. Și se va dovedi a fi foarte util pentru cei cărora nu le place să-și vadă pantofii întinși peste tot, pe hol, mai ales dacă acesta are dimensiuni reduse, cum este adeseori cazul apartamentelor de bloc.

 

Recuperează, reciclează, transformă și dă o viață nouă paleților din lemn, creând cu ușurință obiecte noi, funcționale și decorative pentru casa și grădina ta. 

 

Sursa foto: Shutterstock

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.