În ziua de astăzi nu mai poți avea încredere în nimeni. Prietenii, apropiații, cunoscuții, chiar și rudele – toți au un interes ascuns pentru care mențin o relație bună cu tine și oricare dintre ei îți pot provoca, în orice moment, probleme sau necazuri. Nici în vecini nu trebuie să-ți pui baza, mai ales că ei sunt mereu la curent cu tot ce se petrece în zona în care locuiești și știu anumite detalii din viața ta pe care credeai ca nu le poate afla nimeni. În ciuda efortului tău de a păstra discreția și de a nu-ți expune prea mult viața personală, cei mai curioși vecini tot vor descoperi, la un moment dat, anumite lucruri pe care tu le faci în intimitatea casei. Că se întâmplă acest lucru dinadins sau din pură greșeală, este bine să fii precaut/precaută și să ai în vedere amănuntele pe care vecinul tău s-ar putea să le știe despre tine.

Iată secretele pe care vecinii le știu despre tine:

 

              1. Știu ce emisiuni sau seriale preferate ai

 

Dacă obișnuiești să te uiți seară de seară la talk-show-urile politice, află că vecinul tău știe acest lucru. Sau poate îți începi ziua cu vreo emisiune matinală sau cu anumite melodii preferate. În majoritatea blocurilor, pereții sunt subțiri și se aude destul de bine prin ei.

              2. Știu când ai probleme în viața intimă

 

 

Vecinii știu mereu cine îți trece pragul, dacă nu ai o relație stabilă, de exemplu. Sau dacă ai și te cerți des cu partenerul/partenera de viață, acest lucru va ajunge foarte ușor la urechile vecinilor.

             3. Și din ce magazine îți faci cumpărărturile

 

 

Poate v-ați întâlnit la aceleași supermarketuri și ți-a observat, fără să vrea, obiceiurile de shopping. Sau te vede mereu cu plasele personalizate ale unui anumit supermarket. Ori a sesizat că nu prea faci cumpărături des, pentru că ești genul de persoană care comandă totul online. Nici nu contează scenariul, cert este că știe și acest detaliu despre tine.

 

           4. Vecinii știu când pleci și cât stai în vacanță

 

Și tu știi acest lucru despre ei, dar probabil nu-i dai importanță. Când se umple cutia de scrisori cu pliante și facturi, ori când ai în fața ușii fel de fel de reviste sau flyere cu firme de catering, atunci e clar că nu ai mai trecut de mult pe acasă pentru a le strânge. 

Din păcate, acesta este un detaliu periculos, deoarece așa observă și infractorii când nu ești acasă. Un mod bun de a sta fără griji când lipsești pentru mai multe zile de acasă este să-ți instalezi un sistem de supraveghere video. Există pe piață sisteme complexe, performante, concepute pentru a acoperi atât nevoia de supraveghere a exteriorului casei, cât și a interiorului. Un kit supraveghere video 16 camere, de exemplu, este o soluție de securitate perfectă atât pentru apartamente, dar și pentru case sau vile.

 

           5. Mai știu și când ai probleme cu banii

 

Cum e posibil? Foarte simplu! Când devii restant cu plata facturilor la întreținere. Sau când te văd mereu pe acasă, chiar și în zilele în care, în mod normal, erai la birou. Este un semn că ți-ai pierdut jobul și, implicit, situația ta financiară a devenit o problemă.

Nu ar trebui să fie o mirare faptul că, de cele mai multe ori, vecinul știe cam tot ce faci. Este greu să eviți acest lucru, mai ales atunci când vecinii îți devin și tovarăși, ajutoare de nădejde la treburile de pe lângă casă sau, de ce nu, apropiați în care poți avea încredere atunci când pleci undeva și îți lași locuința goală. Până la urmă, faptul că vecinul îți cunoaște teritoriul că în palmă, poate fi un lucru ce aduce numai avantaje, dacă ai parte de oamenii potriviți, de încredere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.