Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat marți, 23 iulie, Certificatele de urbanism pentru înființarea rețelelor de distribuție gaze naturale, racord de înaltă presiune și stație de reglare măsurare gaze naturale care vor deservi mai multe localități din județ.

„Vor putea beneficia astfel de gaz peste 50.000 de locuitori. Este vorba despre orașele Liteni și Salcea, comunele Fântânele, Udești și Verești, satele Călugăreni și Fetești – Adâncata și Berești – Hânțești. Sunt localități care, după ce au aderat la Asociații de Dezvoltare Intercomunitară – ADI, pot demara procedurile în vederea aducerii gazului metan în gospodăriile oamenilor”, a transmis Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, urmează și alte localități, care în perioada următoare vor putea beneficia de gaz metan.

„Pentru județul Suceava am solicitat încă de la începutul anului alocarea de fonduri pentru a se putea construi 80 de kilometri de magistrală de gaz metan în județ şi rețele de distribuție în 50 de localități sucevene, care să fie racordate la magistralele de gaz metan. Astfel, s-ar putea dubla numărul de beneficiari, în condițiile în care, în prezent, doar 30% din populația județului este racordată la rețeaua de distribuție a gazului”, a mai transmis Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.