Consiliul Județean, prin Direcţiei de Drumuri şi Poduri, cu fonduri proprii a realizat modernizarea 50 de kilometri de drumuri județene în anul 2015.

Declarația a fost făcută de președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, care a mai spus că până la finele anului vor fi finalizați alți 10 km de drum pe traseele Fălticeni-Rotopăneşti-Horodniceni, Burla-Vadu Vlădichii, Baineţ-Muşeniţa, dar şi la Hînţeşti.

„Anul acesta din buget propriu am executat foarte multe lucrări, în principal tratamente bitumioase, covoare pe asfalt, îmbrăcăminte ușoară, dar și marcaje rutiere. La Cornu Luncii, Mălini, Breaza, Vulturești, Valea Moldovei, Marginea-Volovăț, Mihoveni-Costîna, Hînțesti,Bogata practic discutăm de 35 de km care s-au făcut în plus față de ce avem până acum. La aceste trasee se adaugă încă trei proiecte care însumează 10 km respesctiv pe traseele Fălticeni-Rotopăneşti-Horodniceni, Burla-Vadu Vlădichii, Baineţ-Muşeniţa, dar şi la Hînţeşti”, a afirmat președintele Consiliului Județean Cătălin Nechifor.

Șeful administrației județene a mai spus că în acest au fost amenajate 102 treceri de pietoni în localităţile unde există unităţi şcolare pe drumurile judeţene şi s-au montat 229 de indicatoare rutiere. În plus în cel mai scurt timp, fiindcă vremea permite vor fi realizate marcaje pe 303 kilometri de drumuri.

„Piesa centrală a acestor drumuri îl reprezintă Transrarăul, care este un drum deja intrat în constiinta publică, extrem de important la concurență cu Transalpina și Transfăgărășanul. Chiar și duminică, 1 noiembrie, cînd am fost pe Rarău am întâlnit foarte mulți turiști, foarte multe mașini, atât pe partea către Chiril, Valea Bistriței cât și pe Valea Moldovei”, a precizat președintele Consiliului Județean.

Preşedintele Nechifor a menționat faptul că s-au făcut în acest an 268 de km de marcaje axiale iar în anul viitor se va lucra la banda de stocaj de pe DN 29 către aeroportul Suceava.

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.