Joi, 06 noiembrie, un echipaj de poliție din cadrul Postului de poliție Cârlibaba și al Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control, pe DN 18, pe raza comunei Cârlibaba, trei autoutilitare. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acestea transportau anvelope fără documente justificative.

Cele trei autoutilitare au fost conduse la sediul poliției, ocazie cu care s-a constatat că pentru anvelopele existente în cele trei autoutilitare, conducătorii auto nu au putut prezenta documente justificative, afirmând că marfa provine din Germania.

În cauză s-a procedat la inventarierea anvelopelor din cele trei autoutilitare. Cu această ocazie, s-a stabilit că într-o autoutilitară înmatriculată în Anglia și condusă de un bărbat de 46 ani, din oraşul Vicovu de Sus, se aflau 155 anvelope de diferite mărci și dimensiuni, second hand, fără documente de proveniență. De asemenea, în autoutilitara înmatriculată în Irlanda şi condusă de un bărbat de 49 ani, din municipiul Rădăuţi, se aflau 164 anvelope de diferite mărci și dimensiuni, second hand, fără documente de proveniență. În final, în autoutilitara înmatriculată în Anglia şi condusă de un bărbat de 36 de ani din municipiul Rădăuţi se aflau 166 anvelope de diferite mărci și dimensiuni, second hand, fără documente de proveniență și care aparțineau bărbatului de 46 de ani.

Întrucât niciunul dintre conducătorii auto nu au putut prezenta documente legale de proveniență a mărfii, s-a dispus măsura confiscării celor 485 anvelope în valoare de 24.250 lei și sancționarea contravențională a conducătorului auto de 46 de ani din orașul Vicovu de Sus și a celui de 49 din municipiul Rădăuți, conform Legii nr.12/1990, cu amenzi în valoare totală de două mii de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.