Ieri, la Centrul pentru Păstrarea Tradițiilor Bucovinene, a avut loc expoziţia de ceramică dedicată şcolarilor şi preşcolarilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, din zona Suceava.

exponate din ceramica

Exponat din ceramică

Au participat peste 460 de copiii din tot județul, fiind realizate aproape 500 de lucrări, iar săptămâna viitoare au precizat organizatorii, lucrările vor fi aduse la școlile de care copii aparțin.

Am rămas impresionat de ideea de a încerca, de a realiza un program de pregătire și îndrumare începând cu clasele I-IV. Dacă este să analizăm lucrările, observăm că fiecare dintre acești copii și-au pus în gând să realizeze o compoziție – fie una imaginară, fie una reală. Din temele propuse am descoperit unele legături cu vechea ceramică dacică și cred că este foarte bine că la vârsta lor încercă să îmbunătățească această tehnică, bineînțeles, ajutați de profesorii lor”, a declarat Chifan Cătălin Alexandru, profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

Vernisajul expoziţiei a avut loc în prezenţa „micilor artişti ceramişti”, a profesorilor îndrumători, a părinţilor, iar 36 de lucrări în ceramică au fost expuse miercuri, 18 mai, la Centrul pentru Păstrarea Tradițiilor Bucovinene.

Aș începe prin a vă felicita pentru disponibilitatea artistică de care ați dat dovadă. Ceramica rămâne una dintre cele mai vechi arte, deoarece cele mai vechi obiecte din ceramică datează din neolitic. Nu mă așteptam să vad asemenea piese frumoase de ceramică, iar prin piesele realizate ați sugerat soarele, luna, dar și elemente fantastice. Aș dori să nu uitați că prin creație spiritual se înnobilează”, Raluca Schipor, profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

Expoziţia a fost organizată de Asociația KULT-ART Suceava, iar copiii s-au declarat încântați de ceea ce au realizat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.