Astăzi, 05.10.2020, la ora 9:00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5.642 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 6 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 5 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 652 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 181 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 119 pacienți sunt în zona tampon și 352 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 181 pacienți diagnosticați Covid- 19: 70 prezintă forme medii ale bolii, 57 prezintă forme ușoare, 38 prezintă forme severe, 16 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, dintre aceștia 4 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 270 de paturi libere din care 37 pentru pacienți Covid-19, 156 în sectorul Non-Covid și 77 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 14 ventilatoare libere din care 3 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 46 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 56768 persoane în ultimele 24 de ore fiind testate 80 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 464 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 243 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 31 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 30 au câte un caz în evoluție, 26 au sub cinci cazuri în evoluție, 14 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 568 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În cursul zilei de 04.10.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 622 persoane.

De asemenea, au fost verificate 86 societăți comerciale și au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

La nivelul județului Suceava, incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 0.74 la mia de locuitori.

În acest context, prefectul județului recomandă respectarea regulilor și a măsurilor de prevenire privind noul Covid și face un apel către populația județului Suceava.

„1. purtați corect masca de protecție (peste nas și gură) în spațiile publice închise, spațiile comerciale și transportul în comun
2. respectați distanţarea fizică, evitați zonele aglomerate, evitați grupurile mari de persoane
3. spalați-vă des pe mâini cu apă şi săpun, timp de 20 de secunde sau folosiți dezinfectant
4. dezinfectați obiectele sau suprafeţele utilizate des sau atinse de mai multe persoane
5. sunați la 112 în cazul apariției simptomelor specifice COVID-19
6. verificați periodic sursele oficiale de informare pentru a afla măsurile și recomandările în vigoare legate de COVID-19”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.