Joi, 31 iulie, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la sediile subunităţilor din localităţile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, s-au desfăşurat ceremoniale militare şi religioase organizate cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 60 de lucrători ai unităţii.

La Suceava, festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne pentru înaintarea în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade.
După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României.
Potrivit Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice au fost ridicați în grad gradul de colonel – 1 ofiţer, radul de locotenent colonel – 1 ofiţer, gradul de căpitan – 3 ofiţeri, gradul de plutonier adjutant şef– 7 subofiţeri, gradul de plutonier adjutant – 15 subofiţeri, gradul de plutonier major – 20 subofiţeri,gradul de plutonier – 13 subofiţeri.

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv.
Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.