La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în perioada 06 – 12 august 2015, acţiunea ,,Blocada” a fost desfăşurată de 590 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, poliţie transporturi, arme, explozivi, substanţe periculoase dar şi din alte structuri de poliţie. Au fost desfăşurate 65 de acţiuni şi controale fiind constatate 58 de infracţiuni, cele mai multe – 25 , fiind la regimul circulaţiei rutiere. Au fost constatate alte 14 infracţiuni de natură judiciară, 4 la regimul armelor şi muniţiilor şi 15 alte infracţiuni. Au fost aplicate 1117 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 393.457 lei.

De remarcat că 29 infracţiuni au fost constatate de poliţişti în flagrant tocmai datorită prezenţei sporite în teren a efectivelor de poliţie. De asemenea, au fost confiscate 2 arme neletale şi 21 elemente de muniţie. 116 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială şi tulburarea ordinii şi liniştii publice la Legea 61/1991 modificată şi 35 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind actele de comerţ la Legea 12/1990 republicată. Alte 812 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere la O.U.G. nr. 195/2002 republicată. Dintre acestea, cele mai multe – 365 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Alte 154 de sancţiuni au fost aplicate la alte acte normative. De asemenea au fost reţinute 54 permise de conducere şi au fost retrase 43 certificate de înmatriculare. Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost confiscate şi bunuri în valoare de aproape 20.000 lei.

POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ :

Înainte de a pleca la drum mai lung, trebuie verificată întotdeauna starea tehnică a autovehiculului. De asemenea, este bine să vă interesaţi cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.Puteţi obţine informaţii permanent cu privire la condiţiile de trafic rutier şi la eventualele rute ocolitoare, prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Circulaţi adaptând permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Autoturismul trebuie echipat corespunzător. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului şi al lichidului de parbriz. Pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când vă parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.
Nu lăsaţi autoturismul pornit şi neasigurat nici atunci când îl părăsiţi timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta staţiilor de alimentare.
POLIŢIA ROMÂNĂ vă urează DRUM BUN, fără evenimente rutiere!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.