Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au efectuat la data de 12.08.2015 , un număr de 4 percheziţii domiciliare pe raza mun. Bacău în cadrul unei acţiuni vizând identificarea şi tragerea la răspundere penală a suspecţilor Zamfir Cosmin şi Vascan Teodora cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de minori .

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013 – 2015, suspecţii Zamfir Cosmin şi Vascan Teodora şi au recrutat tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, minore pe care le adăposteau ,şi profitând de starea lor de vulnerabilitate , prin constrângere sau înşelăciune, le obligau la practicarea prostitutiei.

Activitatea infracţională se desfăşura în cazul suspectei Vascan Teodora sub acoperirea unui salon de masaj erotic în diferite locaţii din mun. Bacău, locaţii în care atât numita Vascan Teodora cât şi tinerele recrutate de aceasta îşi ofereau serviciile sexuale în schimbul unor sume de bani cuprinse între 100 şi 300 lei. Clienţii erau racolaţi prin intermediul unor cărţi de vizită distribuite de taximetrişti sau prin intermediul unor anunţuri pe internet sau în presa locală.

În cazul suspectului Zamfir Cosmin persoanele vătămate erau exploatate în diferite apartamente sau în zona unor hoteluri.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău, vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 8 persoane.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacău si precum si a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.O.S.- S.O.S. Bacău.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.