Instituția Prefectului județului Suceava a transmis situația statistică actualizată pentru județul Suceava, de luni, 13 aprilie 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției. Astfel, numărul de persoane aflate în izolare la domiciliu este de 2 289 de persoane; numărul persoanelor ieșite din izolare la domiciliu până în prezent a ajuns la 9 356 de persoane; numărul de persoane aflate în carantină este de 1 087 de persoane, iar numărul de persoane ieșite din carantină până în prezent este de 689 de persoane.

De asemenea au fost externate din spital 384 de persoane și declarate vindecate 70 de persoane.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Suceava, în colaborare cu jandarmii și militarii detașați din județele Iași și Bacău, au desfășurat activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.

Astfel, patrulele mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care au avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare și Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În cursul zilei de 12 aprilie 2020, în urma măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea infectarii cu Covid 19, echipele mixte la care au participat 270 de polițiști, 102 polițiști locali, 36 de militari MApN și 140 de jandarmi au verificat la domiciliu persoanele aflate în autoizolare precum și locațiile de carantinare. Au fost verificate 2 793 de persoane aflate în autoizolare și/ sau carantinare precum și 62 de societăți comerciale.

În urma acțiunilor de verificare au fost aplícate 229 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 682.500 lei pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor. De asemenea pentru două persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu s-a dispus măsura carantinării.

De precizat este faptul că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se fac doar de la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informațiile apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.

„În cazul în care doriți să aveți grijă de cei dragi, de părinți, puteți merge să le duceți produce pentrumasa de Paște având asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propia răspundere în care veți bifa punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave.

Vă recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoanele în vârstă. Nu uitați că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.

Reamintim tuturor cetăţenilor că nerespectarea legislaţiei în vigoare atrage consecinţe de natură contravenţională sau penală şi că necunoaşterea legii nu îi exonerează de răspundere”, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului județului Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.