Numărul medicilor infectaţi cu coronavirus la Spitalul Judeţean Suceava a ajuns la 72. Din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s-a deplasat directorul Direcției de Sănătate Publică Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est. Acesta va face un raport complet asupra situației. Tot la solicitarea ministrului Sănătății, doctorul Nelu Tataru, secretar de stat, va fi prezent, marți, la Suceava pentru gestionarea situației.

„Testările merg în continuare, testăm tot ce înseamnă personal medical, dar şi persoanele care au intrat în contact cu pacienţi şi cu cadrele medicale. Ancheta epidemiologică va depista cauza primară a epidemiei de acolo, voi merge şi eu la faţa locului pentru a vedea situaţia chiar mâine. Nu se mai fac internări acolo, pacienţii care pot fi externaţi şi sunt asimptomatici pleacă acasă. Tot personalul este la izolare, urmează testarea personalului medical, au rămas doar cei de pe secţiile unde sunt pacienţi care trebuie monitorizaţi până la externare”, a spus Nelu Tătaru .

Secretar de stat a declarat că pe lângă vizita de lucru de la UPU Suceava va merge la spitalele din Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung.

Spitalul s-a închis şi urmează să fie dezinfectat. Vor fi trataţi doar pacienţii cu coronavirus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.