„Poveştile spuse” de una dintre cele mai interesante arii protejate din Ţara Dornelor dar şi din România­– „Tinovul de la Româneşti”, va fi provocarea pentru „Clubul de munte” cu cei 73 de elevi de la Şcoala Gimnazială Coşna la descoperirea valorilor naturale din comunitate. Potrivit edilului Gavril Pardău, atelierele de ştiinţă ce vor creiona activităţile ludice desfăşurate de comunitatea şcolară vor avea ca răspuns cunoaşterea, aprecierea şi implicarea în protecţia mediului a întregii comunităţi şcolare.

Efortul elevilor dar şi al profesorilor vor fi apreciate cu diplome şi premii la sfârşitul proiectului iar săpcuţa cu sigla tinovului oferită elevilor îi vor face mândri că au pe raza lor o arie protejată recunoscută la nivel european – Situl Natura 2000 Tinovul de la Româneşti.

„Cele două corpuri al Sitului Natura 2000 ce cuprinde aria protejată Tinovul de la Româneşti va fi pus în valoare de două panouri format A0. Panourile vor oferi informaţii menite să trezească interesul, să fascineze dar să reducă impactul omului asupra habitatelor importante existente aici”, a transmis primarul comunei Coșna, Gavril Pardău.

Trebuie precizat că «Poveştile Tinovului de la Româneşti» este un proiect ce se va desfăşura în perioada mai – octombrie 2021 în parteneriat cu Fundaţia Speologică «Club Speo Bucovina» şi Şcoala Gimnazială Coşna.

Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Mol România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.