Aproape 2.000 de controale au efectuat inspectorii din compartimentul compartimentului „Control relaţii de muncă” al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava în primele nouă luni ale anului 2017.

În urma acestor controale au fost aplicate 398 de sancționați contravenționale, dintre care 268 de avertismente şi 130 de amenzi în cuantum de 861.000 de lei.
Romeo Butnariu a precizat că tot în aceeași perioadă au fost date 26 de amenzi în valoare de 430.000 lei, depistate fiind 73 de persoane care munceau la negru.
Noile reglementări prevăd înăsprirea cuantumului amenzii contravenţionale aplicate, la 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată fără forme legale de angajare. Totodată dacă este primit la muncă un salariat, în afara programului de lucru stabilit prin contractele individuale de muncă cu timp parţial, este sancţionată cu amendă de 10.000 lei pentru fiecare persoană identificată.
Modificările la legislaţia muncii stipulează, de asemenea, că angajatorul în neregulă are posibilitatea de a achita doar jumătate din valoarea amenzii, dacă face plata în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii sau a comunicării procesului-verbal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.