Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au efectuat în luna octombrie aproape 300 de controale, din care peste 200 în domeniul relațiilor de muncă și peste 90 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În urma deficiențelor constatate, au fost aplicate 167 de sancţiuni, în valoare totală de peste 200 de mii de lei.

În domeniul Relaţiilor de Muncă, inspectorii de muncă au efectuat 208 controale, aplicând 72 de amenzi, în cuantum de 208.900 lei.

„Au fost depistate 76 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care o persoană al cărui contract individual de muncă nu a fost transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii, 55 de persoane ale căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor, fără respectarea termenului legal şi 20 de persoane fără forme legale de angajare, care îşi desfăşurau activitatea la nouă angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 120.000 de lei”, a precizat șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu.

Angajatorii care au făcut rabat de la domeniul securității și sănătății în muncă au fost amendați cu 27 de mii de lei.

„În luna octombrie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost comunicate un număr de 14 evenimente. În aceeaşi lună, la Inspectoratul Teritorial de Muncă s-au primit 110 petiţii, 108 fiind soluţionate”, a mai spus directorul ITM, Romeo Butnariu.

La data de 1 noiembrie  2015, erau înregistrate 120.369 de contracte individuale de muncă active, din care 111.941 pe durată nedeterminată şi 8.428 pe durată determinată.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.