Prefectul județului,  Alexandru Moldovan, anunță soluții pentru cei care rămân fără loc de muncă după ce HS Timber Productions SRL a hotărât să reducă numărul personalului. 

Moldovan  speră că noile oferte vor trezi interesul participanților la bursa pentru locuri de muncă vacante, organizată în perioada 9-13 februarie, cu atât mai mult cu cât, la sfârșitul lunii decembrie 2021, în județ se înregistra o rată a șomajului de 4,52%, în evidențele AJOFM Suceava figurând un număr de 10.401 șomeri.

Măsurile întreprinse de Prefectura Suceava cu scopul de a veni în ajutorul angajaților din zona Siret și Rădăuți care urmează a fi disponibilizați de către HS Timber Productions SRL s-au concretizat deja în identificarea a 13 angajatori, care au o ofertă de 766 locuri de muncă.

”Urmare a demersurilor întreprinse care au vizat identificarea unor măsuri fiabile de atenuare a impactului social și economic cauzat prin decizia concedierii colective a 634 angajați din cadrul HS Timber Productions SRL București (sucursalele Siret și Rădăuți), la acest moment sunt înregistrate oficial oferte pentru un număr de 766 locuri de muncă. Ofertele au fost înaintate de către 13 angajatori, din care 7 societăți comerciale au sediul pe raza județului Suceava, în timp ce 6 au sediul în București, Constanța, Cluj, Neamț, în ultimul caz operatorul economic având sucursale în județele Suceava și Botoșani”, a informat Prefectura Suceava.

Directorul executiv al AJOFM Suceava, primarii localităților Siret și Rădăuți și prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, au stabilit ca bursa locurilor de muncă organizată pentru angajații HS Timber Productions SRL ce urmează a fi disponibilizați să aibă loc în perioada 9-13 februarie a.c. La această activitate urmează să participe și Președintele Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, Maria Mareș.

Prefectul județului apreciază că ofertele vor trezi interesul participanților la bursa pentru locuri de muncă vacante, cu atât mai mult cu cât, la sfârșitul lunii decembrie 2021, în județ se înregistra o rată a șomajului de 4,52%, în evidențele AJOFM Suceava, figurând un număr de 10.401 șomeri.

Totodată, prefectul județului a exprimat intenția ca, împreună cu AJOFM Suceava și cu implicarea autorităților publice locale, să fie organizate periodic burse ale locurilor de muncă vacante în toate zonele județului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.