Pe data de 21 iulie 2018, la Vatra Dornei, a avut loc campania de donare ” Sângele înseamnă viață “, la inițiativa organizației civice RO100 Vatra Dornei , în colaborare cu Dorna Medical , Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava și Orion Media Vatra Dornei.
“Sângele înseamnă viață” a reprezentat prima inițiativă civică a Platformei România 100 – Comunitatea Locală Vatra Dornei. Am reușit să reunim un număr de 102 de persoane care au dorit să doneze sânge, din care au fost eligibili 77 de donatori, ceea ce poate însemna 231 de vieți salvate.

„Scopul acestei acțiuni a fost de a crește numărul de donatori de sânge din Vatra Dornei, dar mai ales creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește importanța donării. Ne bucurăm că am reușit să avem un procentaj bun de donatori eligibili, dar și că majoritate și-au exprimat dorința de a participa și la viitoarele campanii de donare. Ba chiar mulți donatori au sugerat că ar fi nevoie de o frecvență mai mare a acțiunilor de donare la Vatra Dornei. Având în vedere faptul că pe perioada verii, la nivel național, numărul donatorilor scade masiv, dorința noastră de a organiza această campanie acum s-a dovedit a fi cu adevărat utilă”, au precizat organizatorii campaniei.

Totodată voluntarii RO100 Vatra Dornei au donat și toate tichetele de masă primite, către Centrul Social de Copii de la ”Casa Vladimir” din Vatra Dornei. Acești copii primesc din partea centrului o masă gratuită, ajutor la teme, haine și rechizite, iar o parte dintre ei sunt și cazați în cadrul centrului, fiind în grija lor încă de mici.

Organizatorii evenimentului anunță că RO100 Vatra Dornei va lansa în curând un proiect prin care acești copii vor beneficia de activități creative, educative, ieșiri în natură ș.a.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.