În contextul campaniei naționale de imunizare împotriva rujeolei, luni 24 iulie,  la Prefectura Suceava, s-a desfășurat  prima întâlnire a grupului  de lucru mixt care are rolul de a evalua principalele nevoi ale comunităților de romi și de a aplica  programe de sprijinire.

Grupul mixt a fost reorganizat prin ordin al Prefectului  de Suceava,  Mirela Adomnicăi, ordin emis tot luni 24 iulie, la solicitarea Asociația Partida Romilor “Pro Europa”.

Întrucât între baza de date prezentată de Direcția pentru Evidența Persoanelor și situația copiilor înscriși la  medici de  familie, există o diferență de 8380 de copii de vârsta vaccinării – 9 luni-9 ani,  Prefectura Suceava  a solicitat Direcției pentru Evidența Persoanelor să stabilească repartizarea  acestor copii pe unități administrativ  teritoriale.

Noi vom solicita primăriilor să verifice, împreună cu medicii de familie, care  este situația acelor copii, iar în condițiile în care nu sunt vaccinați să organizăm o campanie de informare cu privire la importanța vaccinării împotriva rujeolei, campanie pe care o vom derula  implicând instituții, ONG-uri. Nu există o astfel de statistică nici la nivel județean, nici național, până acum nu s-a solicitat evidențe,  nu s-au făcut suprapuneri de baze de date  pentru a vedea situația exactă a copiilor nevaccinați. Dorim să cunoaștem dimensiunea problemei, iar în funcție de numărul copiilor neimunizați rezultat și cauzele care au determinat nevaccinarea să ne stabilim strategia”, a declarat prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Din grupul de lucru mixt menționat fac parte prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, reprezentanți ai Biroului Județean pentru romi, Biroul Regional al Agenției Naționale pentru romi, reprezentanți ai serviciilor deconcentrate : Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului,  Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor, Inspectoratul de Jandarmi, Direcția Județeană pentru Tineret și Tineret,  Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava, Inspectoratul teritorial de muncă, Casa de Asigurări de Sănătate.

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.