Barcelona este un basm de oraș unde fiecare clădire și fiecare stradă vă arată ce minunății pot exista în această lume. Merită să faceți un efort să vă petreceți o vacanță de vis în acest oraș de neuitat din Spania. Iată ce puteți vedea!

Cu siguranță, Barcelona vă va rămâne întipărită în minte multă vreme, chiar și după o vacanță de câteva zile.. Pentru cei dintre dvs. care deja au fost acolo, suntem convinși că o bună parte doresc să se întoarcă cât mai repede în cel mai vibrant oraș din Spania. Ce este însă atât de deosebit acolo? În primul rând, se tot vorbește despre Sagrada Familia, însă este ea oare atât de impresionantă? Ei bine, cei care au văzut-o față în față spun că da, este o clădire de-a dreptul fantastică, unde fiecare detaliu gândit și proiectat de genialul arhitect spaniol, Antoni Gaudí, te poartă într-o lume asimetrică, dar perfectă. Clădirea face parte din patrimoniul mondial UNESCO și pe bună dreptate. S-a lucrat la proiect foarte mulți ani și imensa clădire este încă neterminată, deși lucrările au început în anul 1882. Inițial, s-a estimat că lucrările ar urma să se finalizeze în câteva sute de ani, atunci când luau în considerare tehnicile de construcție de la începutul secolului al XX-lea. Între timp, lucrurile au mai avansat și, în prezent, termenul estimat este anul 2026 – deci nu mai e mult. Prețul unui bilet de vizite costă în jur de 15 euro, iar programul este până la ora 19 (sau orele 20 în timpul verii).

Pe lângă impresionanta bazilică, Gaudí și-a pus amprenta în mai multe locuri din oraș și, mergând la pas, veți putea vedea câteva clădiri care se “scurg” sau care sunt fie foarte colorate, fie arhitectura pare desprinsă dintr-o poveste. Cel mai probabil, vă veți afla în fața unei proiectări ale faimosului arhitect nonconformist. Printre acestea, Casa Mila și Casa Batlló sunt unele dintre cele mai cunoscute și cele mai grandioase.
Pe lângă Sagrada Familia, și încântătorul Parc Güell face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Tot o operă a lui Gaudí, parcul este ca un muzeu în aer liber, foarte artistic. Chiar dacă este situat pe dealul Carmel, nu vă speriați însă că trebuie să urcați 900 m. Există scări rulante peste tot și de aici puteți admira o priveliște superbă asupra orașului. Există ghiduri în limba engleză, iar un bilet pentru un adult costă 10 euro.

Dacă tot ajungeți în Barcelona, este musai să vedeți și popularul stadion de fotbal al echipei FC Barcelona. Stadionul Barça, Camp Nou, atrage milioane de turiști din toată lumea, fie că sunt iubitori de fotbal sau nu. De altfel, fotbalul este o mare pasiune a tuturor localnicilor – și nu numai în Barcelona, dar în toate Spania. Iubirea pentru fotbal este simțită pe fiecare stradă și în fiecare detaliu, iar fiecare meci este trăit la o intensitate foarte mare. Chiar și multe celebrități și-au declarat iubirea pentru echipe de fotbal spaniole. Printre acestea, o menționăm pe Shakira care este un mare fan FC Barcelona, ba chiar a demarat un parteneriat între echipă și Miami YMCA, prin intermediul fundației ei caritabile. Și Justin Bieber s-a declarat un fan al lui Barça, vizitând jucătorii chiar în timpul unui antrenament. Și frumoasa actrița Penelope Cruz și actorul Tom Cruise ar fi mari fani ai echipei de fotbal Real Madrid. Un mare fan al fotbalului spaniol este și Ramón Colillas, jucător profesionist de poker și membru PokerStars. Acesta chiar a activat ca antrenor de fotbal pentru o perioadă, ulterior s-a dedicat complet carierei în poker-ul online.

Pe lângă pasiunea pentru fotbal, spaniolii se mândresc și cu muzeul Picasso, care se află în Barcelona. Deși s-a născut în Malaga, unul dintre cei mai faimoși pictori ai tuturor timpurilor și-a petrecut anii de formare în Barcelona și considera că era de acolo. Muzeul expune peste 4000 de lucrări ale lui Picasso și se află în partea veche a orașului, în mai multe conace gotice.
Unul dintre cele mai populare bulevarde din Europa (pe lângă Champs-Élysées) este La Rambla. Bulevardul începe din piața centrală Plaza Catalunya și se termină la monumentul din portul Veli, Columb. Are o energie aparte, este plin cu tarabe cu suveniruri, artiști stradali care te încântă cu tot felul de numere impresionante și… mulți turiști.
Și Plaja Barceloneta și parcul de distracții Tibadabo sunt de neratat în Barcelona, așa că de îndată ce aveți ocazia să rezervați o excursie în Spania, făceți-o cu sufletul deschis. Avem din ce în ce mai multe zboruri charter direct din Suceava către destinații de vacanță ideale, așa că – de ce nu? – există posibilitatea să avem și spre Barcelona.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.