Opt femei din Nigeria au fost găsite strangulate de unul sau mai mulți “ucigaşi în serie”, potrivit poliţiei locale.

Opt femei au fost găsite strangulate în interval de două luni la Port Harcourt, în sudul Nigeriei, a anunţat poliţia după ce a descoperit mai multe cadavre în hoteluri, incidente intens comentate pe internet de mai multe săptămâni, relatează AFP.

Valul de crime, care a început în iulie, a declanşat reacţii indignate din partea internauţilor şi manifestaţii paşnice la iniţiativa unor organizaţii de apărare a drepturilor femeilor în oraşul petrolier Port Harcourt.

“Conform celui mai nou bilanţ, am înregistrat opt cazuri confirmate de crimă în hoteluri”, asupra cărora poliţia a deschis anchete, a precizat comisarul statului Rivers, Mustapha Dandaura, într-un comunicat.

“Criminalul în serie îşi droga victimele înainte de a la ucide”, a adăugat el, subliniind că, în caz contrar, femeile ar fi fost în măsură “să declanşeze o alarmă”.

Potrivit comisarului, motivaţiile criminalilor care şi-au atras victimele în hoteluri ar putea fi practici ritualice de tipul magiei negre.

“După crime, am găsit un ţesut alb în jurul gâtului şi taliei victimelor”, ceea ce duce cu gândul la acţiunile unei secte, a adăugat el.

Un suspect arestat a început să facă mărturisiri, în timp ce alte persoane suspectate a fi implicate în crime sunt în continuare căutate.

Indignarea nigerienilor s-a intensificat în ultimele zile, după ce poliţia a acuzat victimele că sunt prostituate, o activitate ilegală dar foarte răspândită în Nigeria.

“Trebuie să încercăm să le reeducăm şi să le descurajăm să se prostitueze, pentru că de aceea sunt victime ale crimelor”, a declarat comisarul adjunct al poliţiei, Chuks Enwonwu, în media locale.

Autorităţile au impus totodată noi măsuri de securitate în hotelurile din Port Harcourt, obligându-i pe proprietari să instaleze camere de supraveghere.

Sursa: Știrile Pro Tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.