8 români au fost distruşi în microbuzul care îi aducea în ţară, din Austria. Şoferul a fost inculpat oficial, în Ungaria, la mai bine de un an după producerea catastrofei.

Un total de 10 persoane au fost rănite într-un accident teribil, în Ungaria, iar opt dintre victime sunt români. Un dosar penal a fost trimis în judecată la Debrecen, împotriva unui şofer român care venea din Germania şi mergea în România, pe 23 iunie anul trecut, cu un microbuz cu opt pasageri, la care era ataşată o platformă pe care se afla un autoturism.

Deși acuzatul testase frânele înainte de plecarea lui din Germania, nu a făcut asta profesional, iar sistemul de frânare al remorcii platformă s-a dovedit extrem de uzat, după expertiza tehnică.

În Ungaria, în după-amiaza de 23 iunie, de pe autostrada 42, între Berettyóújfalu şi Mezőpeterd, şoferul a depășit limita de viteză pentru remorcă, ajungând la aproximativ 80-85 km/h.

Şoferul a observat prea târziu că maşina din faţa lui frânează, a frânat la rândul lui, a tras stânga de volan, a intrat pe cealaltă bandă şi remorca s-a răsturnat. Microbuzul a ajuns şi el pe o parte şi a rulat aşa metri buni, până când a lovit autoturismul care circula în faţa lui, iar din spaate a fost izbit de o altă maşină.

Trei persoane au fost grav rănite în accident și alte șapte au auvut nevoie de până la 8 zile de îngrijiri medicale, după rănile suferite. Cei trei pasageri ai microbuzului care au fost grav răniţi, toţi români, au avut unul o fractură vertebrală, altul o fractură osoasă craniană și al treilea o fractură a coastelor, cu pleură.

Cinci pasageri din microbuz și un pasager din celelalte două vehicule implicate în accident au suferit leziuni care i-au dus la spital, timp de 8 zile.

Acum, şoferul român e acuzat că nu a condus adaptându-se la trafic, la vreme, la vizibilitate şi la condiţiile de drum, nu a ţinut cont de caracteristicile tehnice ale remorcii platformă, de pasageri şi de starea tehnică a vehicolului său. Astfel, e acuzat de procuratura maghiară că a produs un „accident în masă”.

Pedeapsa cerută pentru el este de închisoare cu suspendare şi interzicerea pe viaţă de a mai conduce în Ungaria.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.