Cea de VII-a ediție a Spartachiadei Profesorilor se va desfășura  în perioada 27-29 iunie a.c.. Evenimentul este organizat de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava .

Giani Leonte, preşedintele ASI Suceava, a declarat că la eveniment vor lua parte profesori din Cernăuți și din joudețele Bihor, Neamț, Constanța, Vaslui, Dolj, Iași, Bacău, Ilfov și, Suceava.

     „Noi i-am invitat și pe colegii noștri din Republica Moldova, însă încă nu au confirmat pentru că aveau ceva probleme cu transportul. Dacă ar veni, ar fi 45 de oameni în plus care s-ar alătura evenimentului”, a precizat Giani Leonte, liderul ASI Suceava.

Dumitru Irimia, vicepreşedintele ASI Suceava, a anunțat care invitații speciali ai evenimentului. Între acesștia se numără oficialități locale și județene din Suceava, primarul comunei Mahala din Ucraina, Elena Nandriș, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu, precum și fălticeneanca Maria Olaru, medaliata cu aur pe echipe și argint la individual compus, la Jocurile Olimpice de vară din 2000 desfășurate în Sydney, Australia.

Potrivit conducerii Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Spartachiada Profesorilor va debuta vineri, 27 iunie de la orele 5:30, cu o partidă de pescuit sportiv ce se va desfășura pe iazul de la Hagigadar. Festivitatea de deschidere va avea loc în sâmbătă, 28 iunie de la orele 9:30 la Universitatea „Ștefan cel Mare”, iar în continuare, de la orele 11:00, va avea loc crosul dascălilor, ce se va desfășura pe strada Alexandru cel Bun din municipiul Suceava, de la Primărie până la Grădinița Așchiuță și retur.

Tot sâmbătă, între orele 15:00 și 18:00, vor avea loc întreceri pe ramurile sportive: tenis cu piciorul, tenis de masă, darts, natație, badminton și street-ball.

În ultima zi a concursului,  adică duminică, 29 iunie, între orele 8:30 și 12:30 vor avea loc întreceri pe următoarele ramuri de sport: ciclism, fotbal, handbal mixt, tenis, șah, volei și lupta cu odgonul. De le ora 13:30, la Universitatea          „Ștefan cel Mare” va avea loc festivitatea de premiere a câștigătorilor probelor de concurs.

    „Vor fi aproximativ 800 de participanți din 13  județe, iar bugetul va fi de aproximativ 50 000 de lei, bani proveniți din sponsorizări. Pentru anul viitor  avem la incubator o idee nouă. Intenționăm să facem probe la care să participe și elevi. Va fi interesant ca peste ani elevii să-și amintească cum au alergat cu profesorii lor sau cum au concurat cu aceștia”, a declarat Dumitru Irimia, vicepreşedintele ASI Suceava.

În fapt, sportul ar trebui să fie un mod de viață pentru toți, indiferent că vorbim de copii sau de adulți, întrucât sportul creează un popor sănătos.

     „Vrem să dăm un exemplu bun copiilor noștri și elevilor noștri”, a subliniat Giani Leonte, liderul ASI Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.