În perioada 11-13 martie, elevii susțin simularea  Evaluării Naționale 2019. La prima probă, adică la cea la Limba și Literatura Română, elevii au trebuit să dovedească că pot înțelege un text literar sau nonliterar, să sesizeze corectitudinea și valoarea expresivă a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogățire a vocabularului, de asemenea, să redacteze texte folosind adecvat decvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Suceava, în județul Suceava sunt 14 503 elevi în clasele a VII-a și a VIII-a. Dintre aceștia au fost prezenți 13 651 și 852 absenți. Dintre cei prezenți, 6 741 sunt din clasa a VII-a și 6 910 din clasa a VIII, în timp ce dintre elevii care au absentat, 456 sunt din clasa a VII-a și 396 din clasa a VIII-a.

„Nu a avut loc niciun fel de incident, simularea la Limba și Literatura Română defășurându-se conform graficului”, a precizat Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.