Sucevenii au renunţat sâmbătă la o mulţime de echipamente electrice şi electronice defecte şi învechite, trimiţându-le la reciclare.

Acţiunea, organizată de Asociaţia RoRec, împreună cu Primăria Suceava, s-a dovedit a fi binevenită, peste 9 tone de deşeurilor electrice fiind colectate, în decurs de aproximativ 10 ore.

În cadrul acestei campanii au fost colectate peste 70 de echipamente electronice de mari dimensiuni – frigidere, combine frigorifice, maşini de spălat – care au fost ridicate de la domiciliul proprietarilor, în baza programărilor telefonice, precum şi peste 90 de televizoare. Pe lângă acestea, sucevenii au renunţat la o mulţime de echipamente IT învechite, defecte, dar şi alte aparaturi casnice, de mici dimensiuni.

Uimitor a fost faptul că sucevenii au adus la cele 5 puncte de colectare din oraş peste 60 de kg de baterii şi acumulatori.

„Ne bucură faptul că sucevenii au înţeles mesajul campaniei precedente, prin care le explicam că o baterie aruncată poluează un metru pătrat de teren şi 10 litri de apă”, a declarat Cătălina Biholar, reprezentant al Asociaţiei RoRec.

Sucevenii care s-au debarasat de echipamentele electrice vechi sau uzate au fost înscrişi automat în tombola a cărei câştigători au fost desemnaţi prin tragere la sorţi sâmbătă, 26 octombrie, ora 17.30, la punctul de colectare din Parcul Florea Vladimir (Policlinică).

Premiile puse în joc – 4 cuptoare cu microunde de la Candy, 5 mașini de găurit marca Skill, 8 cafetiere și 8 mașini de călcat Tristar – au fost oferite pe loc câştigătorilor care au fost prezenţi la extragere, restul urmând să fie contactaţi telefonic zilele începând de astăzi.

DSCF8034 DSCF8041 DSCF8043 DSCF8044

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.