Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus din China creşte îngrijorător, de la o zi la alta. Până acum, au murit 910 oameni, iar peste 40.000 au fost infectaţi. Într-o singură zi au murit 97 de persoane.

Potrivit Reuters, 910 oameni au murit, iar 40,554 sunt contaminaţi.

Comisia pentru sănătate publică din China a anunţat duminică seară că încă 97 de persoane au murit din cauza coronavirusului, bilanţul deceselor ajungând la 908.

Acestoa li se adaugă cele două persoane care au murit în Hong Kong şi în Filipine.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că va trimite o echipă în China, care să facă investigaţii în legătură cu izbucnirea îmbolnăvirilor cu coronavirus.

De asemenea, Organizaţia a avertizat în legătură cu teoriile conspiraţiei care subminează răspunsul autorităţilor, precum şi la dezinformările care îngreunează munca celor implicaţi.

Ministerul chinez de Finanţe a anunţat că a alocat 71,85 miliarde de yuani (10.26 miliarde de dolari) pentru lupta împotriva coronavirusului. Fondurile vor fi distribuite astfel încât toţi cetăţenii să îşi poată permite diagnosticarea şi tratamentul.

De asemenea, o parte din bani se vor folosi pentru ca eforturile din fiecare regiune în lupta împotriva coronaviruului să nu fie afectate de probleme financiare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.