Anul acesta s-au împlinit 94 de ani de la lansarea celebrului parfum Chanel no. 5 – poate cel mai celebru parfum al tuturor timpurilor.

Parfumul, lansat de Gabrielle Bonheur Chanel, dar cunoscută publicului drept Coco Chanel este considerat unul dintre cele mai bune parfumuri din lume şi în momentul de faţă, dovedind încă o dată că numele Chanel nu va înceta să fie popular vreodată, fie că vorbim de modă sau de parfumurile sale. De aceea, pentru a sărbători acest moment important în lumea modei, mi-am dorit să trec în revista câteva dintre cele mai celebre parfumuri de damă ale casei de modă, precum şi câteva mici date biografice despre această legendă a modei.

Coco Chanel a fost un designer francez de modă şi fondatoarea brand-ului Chanel. Alături de Paul Poiret, Chanel este considerată că fiind cea care a făcut pasul în eliberea femeilor din “silueta corset”, făcând popular stilul casual şi pantalonii în rândul femeilor după Primul Război Mondial. O creatoare de modă prolifică, influenţă lui Chanel s-a extins mai departe, această realizând şi bijuterii, genţi şi parfumuri. Este singurul designer de modă inclus în lista celor mai influenţi 100 de oameni ai secolului XX, întocmită de revista “Time”.

În fruntea listei se află, desigur, Chanel No. 5, un parfum care scoate în evidenţă senzualitatea şi elegantă femeii pe care-l poartă, fiind popular de la momentul lansării în 1921 şi până în prezent. Acesta este un parfum clasic, simplu, pe care orice femeie îl adoră.

Chanel No. 5 Eau Premiere este noua versiune a celebrului parfum. Precum predecesorul sau, şi acesta este un parfum delicat şi senzual, foarte potrivit pentru o femeie elegantă şi încrezătoare. Diferenţa constă în esenţă parfumului, Chanel No. 5 Eau fiind mult mai uşor şi potrivit pentru diferite evenimente sociale.

Chanel Allure este potrivit pentru cine vrea să empatizeze cu senzualitatea feminină, reuşind să scoată în evidenţă cu succes magia secretă a fiecărei purtătoare. Esenţă să dulce se îmbină cu succes cu un miros de citrice, magnolie şi iasomie.

Chanel Chance surprinde prin îmbinarea interesantă a elementelor sale: piperul roz, lămâia, ananasul, iasomia şi zambilele, fiind parfumul ideal pentru acele persoanele care doresc să trăiască noi experienţe, ajutându-te să radiezi.

Chanel Cristalle este un parfum dulce, floral, potrivit pentru anotimpul vara, putând să fie folosit zilnic.

Chanel Allure Sensuelle este un parfum misterios şi efervescent, subliniind cu succes senzualitatea feminină. Parfumul are un miros de inspiraţie orientală, datorită ingredientelor sale: bergamotă, mandarine siciliene şi trandafiri, atât bulgăreşti, cât şi turceşti.

Chanel Coco a fost lansat în 1984, însă continuă să se bucure de popularite în zilele noastre, devenind şi el un clasic. Parfumul combină esenţă florală cu aromele picante de fructe, reieşind un parfum aromatic, cu puternice influenţe estice, evidenţiind personalitatea purtătoarei.

Chanel Coco Mademoiselle este o alegere perfectă pentru femeile tinere care dorec să-şi scoată în evidenţă efervescenţa, prin tonurile calde ale parfumului. Parfumul este o reflexie a modernităţii, atrăgând mereu atenţia celor din jur prin eleganţa sa.

Chanel Chance Eau Tendre sunt reflexiile acestui parfum floral dulce, fiind creat pentru femeile care doresc să-şi evidenţieze atât senzualitatea, cât şi spiritul jucăuş.

Chanel No. 19 este o esenţă veşnic tânăra, încă din anii 1970, transmiţând magie şi senzualitate. Acesta reprezintă o combinaţie de succes între tonuri de lemn şi iarbă de vetiver, făcând-o pe purtătoare să pară misterioasă şi fascinantă.

Tu ce ai alege?

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.