În zilele de 10 și 11 februarie 2016, peste 40 de polițiști rutieri au desfășurat o acțiune pentru responsabilizarea pietonilor.

Deoarece traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă în continuare cauzele unor accidente rutiere cu consecinţe din cele mai grave, acțiunile s-au desfășurat la trecerile pentru pietoni, dar şi în zona adiacentă acestora şi pe arterele din localităţi.

Au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional 97 de pietoni care au traversat  strada neregulamentar, deşi existau marcaje pietonale la maxim 300 de metri de locul săvârşirii contravenţiei.

„Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare sau pe potecile laterale amenajate, sau acolo unde acestea nu există să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor publice , cât mai aproape de margine. Traversarea drumurilor publice se face numai prin locuri special amenajate și semnalizate prin indicatoare sau marcaje și pe culoarea verde a semaforului, după o temeinica asigurare. În cazul bicicliştilor, nesemnalizarea  si neasigurarea înainte de efectuarea schimbării direcţiei de mers, în special spre stânga și la plecarea de pe loc, sunt abateri care constituie cauze principale ale evenimentelor rutiere care apar din culpa lor”, atrag atenția polițiștii.

Poliţiştii atrag atenţia pietonilor şi cu privire la consumul de băuturi alcoolice, multe dintre victimele accidentelor rutiere consumând alcool şi deplasându-se sinuos pe partea carosabilă sau chiar căzând pe suprafaţa de rulare datorită stării de ebrietate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.