Una dintre cele mai interesante și misterioase peșteri din România este Peștera Muierii. Se află în comuna Baia de Fier, Județul Gorj. Cu o istorie foarte bogata, peștera în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbații plecau la lupte, foarte mulți copii și femei, de unde i se trage și numele. 

DESCOPERIRI BIZARE ÎN PEȘTERA MUIERII

De regulă, stalagmitele se dezvoltă pe verticală, de jos în sus. În cazul de față, stalagmita s-a dezvoltat pe orizontală. Alături de stalagmită, s-au descoperit urmele unui altar și bijuterii din aur și bronz.

Legenda spune că, femeile sterile erau aduse de soți în peșteră, unde făceau rugăciuni și aduceau ofrande. S-a scris mult despre România megalitică, despre vechile culturi, despre o istorie pierdută sau interzisă. Peștera Polovragi este un alt loc plin de istorie și mister. Peștera a fost loc de refugiu pentru daci, vraci sau călugări, fiecare marcând șederea într-un mod anume.

Unul dintre călugări a realizat un desen care simbolizează moarte printr-o tehnică inedită, negrul de fum. Prima descriere a peșterii s-a făcut în anul 1868, de către Joannes. S-a spus că era locul unde se retrăgea Zamolxis, unde își schimba înfățișarea din bătrân în tânăr.

TRONUL LUI ZAMOLXIS

Tronul lui Zamolxis este o piatră încărcată cu energii. Cei care au atins-o susțin că au avut un sentiment, un gând straniu. Locul poartă energia, încărcătura unui personaj miraculos. Peștera a fost locul unde vracii se retrăgeau și prelucrau o plantă numită povragă care biruia multe boli. Peștera are o lungime de 10 kilometri, însă publicul are acces la primii 800 de metri. Se mai spune că, aurul dacilor ar fi ascuns undeva în interiorul peșterii.

FENOMENE INEXPLICABILE

Localnicii susțin că în interiorul peșterii se produc fenomene inexplicabile. Ciobanii care și-au adăpostit animalele în interiorul peșterii s-au trezit fără niciun animal, iar sănătatea lor mintală a avut de suferit.

Coridoarele peșterii sunt luminate de misterioase lumini care apar din pereți. Când cineva se apropie de ele, dispar. Peștera are multe pasaje secrete, nedescoperite. Zamolxis ajungea direct la Sarmisegetusa.

Speologii au descoperit în interiorul peșterii urme de picioare umane încălțate, vechi de 2000 de ani. Temperatura în interiorul peșterii este una constantă, nouă grade, indiferent de anotimp, fenomen care nu a putut fi explicat de cercetători.

DIMENSIUNI ȘI CARACTERISTICI

Peștera are o lungime de aproximativ 7.000 de metri dispusă în 4 niveluri. Nivelul inferior constituie rezervația speologica împartita in doua sectoare: sectorul de nord (1.500m) și sectorul de sud (880m). La 40 de metri inălțime se afla etajul superior amenajat pentru turiști cu o lungime de 573 m, ajunge până la lungimea de 1.228 de metri o rețea de diverticule foarte greu accesibilă,dar se incearca sa se faca astfel incat accesibilitatea sa fie mult mai mare si mai usoara.

sursa: https://www.efemeride.ro/pestera-muierii-enigme-despre-care-nimeni-nu-vorbeste

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.