Ziua de 5 februarie este una sfântă pentru tot ceea ce înseamnă fotbal românesc. Astăzi, suflarea fotbalistică internă își sărbătorește ”Regele”. Gheorghe Hagi a împlinit 53 de ani. În 1965, la Săcele (Constanţa) se năştea cel ce avea să devină cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. Au trecut 53 de ani de atunci, timp în care Maradona din Carpați a scris istorie ca jucător la cele mai mari cluburi, la națională, iar ca antrenor a câștigat campionatul în Liga 1.

Și azi, ”Regele” rămâne golgeterul all-time al echipei naţionale şi este printre puţinii jucători care au evolut pentru Real Madrid şi Barcelona. Cele mai multe trofee din carieră le-a adunat la Galatasaray. În România, Hagi a ieşit de trei ori campion cu Steaua.

Cele mai importante momente din cariera ”Regelui”
Când avea doar 13 ani, Hagi a primit prima legitimație din cariera de jucător. Grație talentului deosebit, a fost introdus în circuitele clubului de la malul marii. Pe prima scenă a fotbalului românesc a debutat într-un meci contra echipei SC Bacău, la data de 11 septembrie 1982, atunci cand Hagi avea 17 ani.

In anul 1983, Gheorghe Hagi a venit in Bucuresti si a semnat cu Sportul Studentesc, formaţie care avea să-l introduca în circuitul echipei naționale, pentru care avea sa debuteze la 18 ani, intr-un joc Norvegia-Romania, scor 0-0.

În 1987, Gheorghe Hagi ajungea în Ghencea, la Steaua București. Pe 24 februarie 1987, Steaua si Dinamo Kiev se intalneau În SuperCupa Europei. Bucurestenii au invins cu 1-0, gratie golului inscris din lovitura liberă de Hagi, chiar la debutul acestuia in tricoul roș-albastru.

Din 1990, Hagi avea să părăseasca întrecerea internă, transferându-se la Real Madrid. Mutarea sa a fost una dintre cele mai scumpe tranzacții din istoria fotbalului romanesc.

După două sezoane pe Santiago Bernabeu, Gică ajungea și în Italia, acolo unde va imbraca, până în 94′, tricoul Bresciei.

Din 1994, Gheorghe Hagi revenea în Primera Division, acolo unde alegea să evolueze pentru Barcelona, rivala de moarte a fostei sale echipe, Real Madrid.

Peste alte două sezoane, în 1996, după ce a oferit timp de doi ani momente excepționale la Barcelona, alături de Romario și Stoicikov, Hagi a mers în Turcia, unde a semnat cu Galatasaray, echipa la care avea să-si încheie cariera de fotbalist in anul 2001. Tot aici, Hagi devenea o legendă, câștigând numeroase trofee interne și Cupa UEFA.

Sinteza unei cariere de excepție: Gică Hagi!
Născut: 5 februarie 1965 (Săcele)
A început fotbalul la juniorii Farului, unde a şi debutat pe prima scenă din România. A mai evoluat în Liga 1 pentru Sportul şi Steaua.
NAŢIONALĂ: 124 JOCURI / 35 GOLURI.
Liga 1: 3 titluri de campion, 2 de golgheter, 223 meciuri / 141 goluri;
Primera División (Real madrid, FC Barcelona – unicul jucător român care a evoluat pentru cele mai mari echipe din Spania): 100 jocuri / 23 goluri;
Serie A: 31 jocuri / 6 goluri;
Turcia (Galatasaray): 4 titluri de campion, 132 jocuri / 59 goluri;
Finalist CCE 1989;
Cupa UEFA 2000;
Supercupa Europei 1987, 2000.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.