Inspectoratul Școlar Județean Suceava a organizat joi, 25 octombrie, Reuniunea anuală de management instituțional, la care au participat directorii unităţilor şcolare cu personalitate juridică din învăţământul preuniversitar de stat şi particular.
La eveniment au participat și inspectorul școlar general Gheorghe Lazăr, alături de adjuncții Cristian Cuciurean și Gabriela Scutaru, din partea Instituției Prefectului Suceava – subprefectul Silvia Boliacu, din partea Consiliului Județean – vicepreședintele Gheorghe Niță, din partea IPJ Suceava – Ionuț Iepureanu, din partea I.S.U. „Bucovina” Suceava – Emilian Tehaniuc, din partea I.J.J. Suceava – Emilian Macoveiciuc, iar din partea DSP Suceava – Mariana Bădăluță.
În deschiderea evenimentului, subprefectul județului Suceava, Silvia Boliacu, a precizat că raportul anual este unul performant fiindcă se poate observa faptul că învățământul sucevean a obținut rezultate remarcabile. Aceasta a spus că cele 2.100 de premii obținute în acest an reflectă acest lucru. Mai mult, procentul de 73% obținut la Evaluarea Națională și procentul de 71% obținut la Bacalaureat, în prima sesiune, arată performanțele Inspectoratului Școlar Județean. Boliacu a spus că există și puncte slabe, printre care lipsa autorizațiilor ISU și a avizelor sanitare, dar prin cele două programe, PNDL 1 și PNDL 2, aceasta speră la diminuarea acestor probleme. Subprefectul a anunțat că prin PNDL 1 au primit finanțare 111 școli pentru reabilitate și modernizare, din care 64 au fost deja finalizate.
Potrivit lui Gheorghe Niță, conducerea CJ Suceava, în frunte cu Gheorghe Flutur, este alături de învățământul sucevean. Niță a declarat că școlile speciale care se află în subordinea CJ au avut mai multe parteneriate, în perioada 2016-2018, cu două școli din Polonia. Printre obiectivele aflate în desfășurare enumerate de Gheorghe Niță sunt numără reabilitarea termică la Școala Gimnazială Specială „Sf Stelian” din Rădăuți, dar și proiectul transfrontalier la care iau parte Centrul de educație incluzivă Suceava, Școala Specială din Gura Humorului și Școala Nr. 2 din Cernăuți.
Reprezentantul ISU, Emilian Tehaniuc, le-a transmis directorilor unităților de învățământ din județ că obținerea autorizației ISU nu este o misiune imposibilă, iar ceea ce ar trebui să facă, în primul rând, este înaintarea unei solicitări către ISU.
La final, reprezentantul DSP, Mariana Bădăluță, a atras atenția că, în contextul epidemiologic actual, trebuie respectate normele elementare de igienă.
Lasa un raspuns