Biroul francez vă invită la o nouă după-amiază dedicată francofonilor și francofililor. Miercuri, 3 aprilie 2019, la ora 17:00, va avea loc cursul de limbă franceză „Le français, c’est facile!”, destinat copiilor care doresc să se inițieze în tainele limbii franceze.
Săptămâna aceasta, lector univ. dr. Mariana Șovea și lectorul de franceză Maxence Caron își propun să recapituleze împreună cu micii francofoni o parte din noțiunile învățate la întâlnirile precedente și să discute despre zilele săptămânii. Copiii sunt invitați să cânte, să deseneze, să se joace și, în același timp, să învețe noile noțiuni de limbă franceză împreună cu ariciul Léo și prietenii lui.
Începând cu ora 18:00, prof. dr. Petronela Munteanu, prof. dr. Cristina Hetriuc și prof. Cristina Cojocaru, împreună cu elevii lor, propun publicului sucevean activitatea „Célébrons la francophonie ensemble !”.
Dansul, muzica, poezia își dau mâna pentru a celebra plăcerea de a se exprima în limba franceză și de a promova francofonia proprie.
Activitatea este realizată de elevii francofoni și francofili din patru licee partenere și face parte din seria de activități propuse în cadrul parteneriatului școlar (inițiat sub egida Inspectoratului Școlar Suceava, reprezentat de domnul inspector de limbi moderne Constantin Tiron) între Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” și gazda evenimentului, Biroul francez.
Proiectul educativ îşi propune nu numai o importantă documentare a elevilor cu privire la obiectivele socio-culturale ale Franţei, dar şi dezvoltarea unor competenţe de comunicare reală şi a unor abilităţi de lectură a imaginii, de interacţiune orală, de exploatare a unor documente furnizate de mass-media și de exprimare artistică.
Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea dorinţei de cunoaştere a culturii şi civilizaţiei franceze, cultivarea dorinţei de a lucra în grup, dezvoltarea respectului pentru cultura franceză și francofonă, dezvoltarea simţului artistic şi a gustului pentru frumos, utilizarea resurselor TIC în documentarea proiectului prin folosirea calculatorului, dezvoltarea colaborării și cooperării între elevii și cadrele didactice din cele 4 unităţi de învăţământ.
Lasa un raspuns