În data de  11 aprilie 2019, am avut a doua întâlnire din cadrul Campania ”PORȚI DESCHISE-spre comunitate”, la sediul DGASPC Suceava, la care au participat reprezentanții primăriilor din orașe și municipii (viceprimari, secretari, șefi DAS/SPAS/Birouri de asistență socială), Fundația FARA prin Carmen Netedu, director de programe, o delegație din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Familiei Ocnița Republica Moldova cu conducerea și specialiștii   din cadrul serviciilor DGASPC Suceava.

Întâlnirea care a avut un caracter informal și informativ, a creat o punte de legătură între toți cei prezenți, și a avut ca scop prezentarea serviciilor dezvoltate la nivel județean, raional sau local, dezvoltarea relațiilor de colaborare și o mai strânsă legătură între specialiști și instituții. Au participat de 25 specialiști din cadrul a 13 primării, 4 delegați din Republica Moldova și șefii serviciilor de specialitate din cadrul DGASPC Suceava.

După prezentarea serviciilor sociale din Raionul Ocnița și Județul Suceava, a urmat o prezentare a Fundației FARA, prin care Carmen Netedu a venit cu disponibilitatea de colaborare pentru primării, în vederea dezvoltării de servicii locale în special pentru copiii vulnerabili din comunitate,  în funcție de nevoile identificate la nivel local.

A urmat prezentarea din partea fiecărei primării  care a cuprins serviciile dezvoltate la nivel local dar și nevoile identificate pentru crearea de noi servicii.

La final, a urmat partea de întrebări, schimburi de informații, de legislație și putem afirma că a fost un schimb de informații extrem de interesant între specialiști.

„Așa cum am mai precizat, începând cu această campanie, ne dorim ca pe lângă prezentarea serviciilor noastre, să salutăm inițiativele private sau publice din comunitățile care acordă o atenție sporită domeniului  de asistență socială și care și-au dezvoltat servicii de prevenire la nivel local, ceea ce a condus la reducerea ratei abandonului familial și a situațiilor de risc, neglijență sau exploatare. Astfel, începând cu luna aprilie și până la ”deschiderea porților” în luna iunie, pe parcursul acestei campanii, vor urma întâlniri și cu celelalte  autorități locale din județul Suceava, întâlniri cu ONG-urile partenere pentru obținerea unui feedback precum și a unor recomandări prețioase în ceea ce privește modul de lucru cu beneficiarii serviciilor noastre, întâlniri cu  instituțiile partenere și desigur, concursuri la care vor participa cei mai talentați copii, tineri sau adulți din sistemul de protecție.”, a precizat Nadia Crețuleac, directorul DGASPC Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.