Dedicată unor păsări impresionante, învăluite încă din antichitate în numeroase mituri, legende, povești sau superstiții, emisiunea prezintă 4 specii diferite de bufnițe, ilustrate pe mărcile poștale.
Timbrul cu valoarea nominală de 2 lei înfățișează Cucuveaua (Athene noctua), cunoscută pentru sunetele înalte pe care le produce și ochii foarte mari și expresivi. Marca poştală cu valoarea nominală de 3,30 lei ilustrează specia Ciuful de pădure (Asio otus), cunoscută pentru înfățișarea sa cameleonică, pe care o folosește la camuflaj. Huhurezul mare (Strix uralensis), a cărui particularitate o reprezintă două discuri faciale cenușii, luminoase și fără pete, din jurul ochilor, este prezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei. Pe timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei este reprezentat Huhurezul bărbos (Strix nebulosa), având cele mai mari dimensiuni dintre cele patru specii de bufnițe și fiind cunoscut datorită diversității locurilor în care migrează.
Alături de cele 4 timbre, emisiunea este completată de 2 plicuri prima zi şi 4 cărți poștale, iar ca forme de machetare au fost folosite colile de 32 de timbre și minicolile de 6 timbre.
Începând cu ziua de vineri, 28 iunie, emisiunea de mărci poştale Păsări răpitoare de noapte va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.
Lasa un raspuns