Astăzi, 01.03.2021, ora 13:00, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava, în sala ”Nicolae Labiș” din Palatul Adminstrativ,  având următoarea ordine de zi:

  1. Stabilirea unui set unitar de măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava, în contextul ultimelor acte normative incidente în domeniul pandemiei de Covid-19 și ca urmare a analizei incidenței cazurilor pozitive la mia de locuitori în județul Suceava, fiind adoptată Hotărârea nr. 66 din 01.03.2021;
  2. Analizarea stadiului curent privind activitățile întreprinse la nivel județean în contextul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19;

Luând în considerare contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, statistica zilnică privind incidența cazurilor pozitive COVID-19 la mia de locuitori, înregistrate la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Suceava, analiza de risc întocmită în data de 01.03.2021 de către Direcția de Sănătate Publică Suceava și propunerile formulare în condițiile Art. 3 din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava nr. 48 din data de 15.02.2021 privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea rezilienței comunității și de diminuare a impactului tipului de risc, aplicabile pe raza județului Suceava, în scopul limitării și prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și punctul de vedere al Direcției de Sănătate Publică Suceava privind reanalizarea unor măsuri restrictive în urma analizelor de risc efectuate pentru unitățile administrativ-teritoriale în cadrul cărora se înregistrează incidențe ridicate ale cazurilor pozitive la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava a adoptat Hotărârea nr. 66 din 01.03.2021.

În condițiile Art. 3 din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava nr. 48 din data de 15.02.2021, și având în vedere incidențele cazurilor pozitive la mia de locuitori în ultimele 14 zile, începând cu data emiterii prezentei hotărâri, s-a dispus încetarea aplicării măsurilor stabilite prin hotărârea sus-menționată, pentru comunele Bosanci (1,20) și Forăști (0,22).

Prin Hotărârea nr. 66 din 01.03.2021, s-a dispus, începând cu data de 03.03.2021, ora 00.00, pentru orașul Milișăuți pentru o perioadă de 14 zile, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este între 1,5 și 3/1000 de locuitori, următoarele măsuri:

  1. a) În aplicarea prevederilor art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 35/2021, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;
  2. b) În aplicarea prevederilor art. 6 pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 35/2021, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri;
  3. c) În aplicarea prevederilor art. 6 pct. 2 din Anexa nr. 3 Ia H.G. nr. 35/2021, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00-23:00;
  4. d) În aplicarea prevederilor art. 6 pct. 7 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 35/2021, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;
  5. e) În aplicarea prevederilor art. 10 pct. 2 şi pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 35/2021, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 06:00 – 23:00.

Măsurile dispuse în baza prezentei hotărâri vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

Prevederile prezentei hotărâri vor completa, modifica, în mod corespunzător Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava aflate în vigoare.

La punctul 2 al ordinii de zi, directorul executiv dr. Dinu Florin Sădean și dr. Dana Costea din partea DSP Suceava au prezentat principalii indicatori privind activitățile întreprinse la nivel județean în contextul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19:

Centre de vaccinare anti COVID – 19 a personalului medico-sanitar din județ :

– Spitalul Jud. de Urgență “Sf. Ioan cel Nou”  Suceava – 3 fluxuri de vaccinare Pfizer;

– Spitalul Mun. “Sf. Doctori Cozma și Damian” Rădăuți – 2 fluxuri de vaccinare Pfizer;

– Spitalul Municipal Falticeni                                               – 2 fluxuri de vaccinare Pfizer;

– Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc                  – 2 fluxuri de vaccinare Pfizer;

– Spitalul Orășenesc Gura Humorului                                 – 2 fluxuri de vaccinare Pfizer;

– Spitalul Orășenesc Siret                                                       – 2 fluxuri de vaccinare Pfizer.

Centre de vaccinare comunitare :

– Sala de sport Stadion Vatra Dornei                       – 2 fluxuri vaccinare Pfizer;

– Liceul ”Ștefan cel Mare” Suceava                            – 3 fluxuri vaccinare AstraZeneca;

– Școala Miron Costin Suceava                                  – 1 flux vaccinare Pfizer;

– Liceul Dragoș Vodă Câmpulung Moldovenesc     – 1 flux AstraZeneca;

– Incita Grădina ZOO Rădăuți                                    – 1 flux AstraZeneca;

– Casa de cultura ”Alexandru Arșinel” Dolhasca       – 1 flux Pfizer .

De la începutul campaniei de vaccinare s-au distribuit 42.477 doze vaccin, dintre care :

– Pfizer BioNtech        – 38 277 doze;

– Moderna                   – 1700 doze;

– AstraZeneca          – 2500 doze.

Până la această dată au fost vaccinate 39.263 persoane, dintre care 18.527 persoane cu o singura doză și 20.736 persoane cu ambele doze de vaccin efectuate.

Stocul de vaccin existent la data de 1 martie a.c.:

– Pfizer BioNtech  – 1769 doze ;

– Oxford AstraZeneca – 798 doze. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.