În perioada 25-28 iulie, după programul stabilit de fiecare liceu în parte, elevii trebuie să se prezinte cu dosarul care va conține foaia matricolă pentru clasele V-VIII, cu precizarea limbilor moderne studiate, actul de identitate al elevului, adeverința cu rezultatele obținute la Evaluarea Națională, care să conțină și media claselor V-VIII și media de admitere, și fișa medicală. Cererea tip de înscriere se va completa la unitatea de învățământ unde a fost admis elevul u primii candidați din acest an care au fost deja admiși în clasa a IX-a sunt cei care au optat pentru învățământul vocațional. La nivelul județului Suceava, 376 de elevi care au susținut probele de aptitudini și au promovat examenul național la final de clasa a VIII-a au devenit primii boboci ai anului școlar 2021-2022.
Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților de clasa a VIII-a va avea loc sâmbătă, 24 iulie. Planul de școlarizare în învățământul liceal de zi, clasa a IX-a, pentru anul școlar 2021-2022, cuprinde 159 de clase, cu 3.962 de locuri, din care 122 alocate elevilor de etnie romă și 37 copiilor cu CES. Candidații care vor fi admiși în clasa a IX-a, în funcție de opțiunile exprimate de ei și mediile de admitere, vor avea la dispoziție patru zile în care să-și depună dosarele de înscriere la unitățile de învățământ. Astfel, în perioada 25-28 iulie, după programul stabilit de fiecare liceu în parte, elevii trebuie să se prezinte cu dosarul care va conține foaia matricolă pentru clasele V-VIII, cu precizarea limbilor moderne studiate, actul de identitate al elevului, adeverința cu rezultatele obținute la Evaluarea Națională, care să conțină și media claselor V-VIII și media de admitere, și fișa medicală. Cererea tip de înscriere se va completa la unitatea de învățământ unde a fost admis elevul.
În județul Suceava, potrivit ierarhiei publicate de Ministerul Educației, există un singur absolvent de gimnaziu cu media de admitere 10, iar alți 199 de candidați au medii de admitere la liceu între 9,50 și 9,97. Cea mai mică medie de admitere la liceu, în acest an, este 2,12, cu precizarea că din cei 4.732 de elevi care urmează a fi repartizați computerizat la liceu, 4.185 au medii de admitere peste 5.
Primii candidați din acest an care au fost deja admiși în clasa a IX-a sunt cei care au optat pentru învățământul vocațional. La nivelul județului Suceava, 376 de elevi care au susținut probele de aptitudini și au promovat examenul național la final de clasa a VIII-a au devenit primii boboci ai anului școlar 2021-2022. La Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava au fost admiși 50 de candidați la profilul pedagogic, specializarea învățător-educatoare, iar 112 candidați au fost respinși. La Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava au fost disponibile 96 de locuri, fiind ocupate 93 dintre ele. Astfel, la specializarea Muzică au fost admiși 23 de candidați pe cele 24 locuri disponibile, la Arte plastice și Arhitectură s-au ocupat toate locurile, iar la specializarea Conservare-restaurare bunuri culturale s-au ocupat 22 din cele 24 de locuri. La Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Mitropolitul Dosoftei” Suceava au fost ocupate 17 din cele 24 de locuri scoase la concurs. Liceul cu Program Sportiv a avut 112 înscriși pentru cele 96 de locuri, iar la Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc s-au ocupat toate cele 120 de locuri scoase la concurs.
Potrivit metodologiei, candidații rămași nerepartizați în prima etapă de admitere la liceu vor intra în următoarea etapă, programată în perioada 29 iulie – 5 august, alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidații care nu au participat și de absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională. La admiterea computerizată de anul trecut, la nivelul județului Suceava, 200 de elevi au rămas nerepartizați, deoarece nu au completat suficiente opțiuni în fișele de înscriere la liceu.
Lasa un raspuns