Manifestarea de tradiție LUME, LUME… HAI LA TÂRG! a fost deschisă publicului vineri, 6 august, la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile, respectiv până duminică, 8 august, inclusiv.

Directroul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a informat că, pe ulițele satului bucovinean, vă așteaptă meșteri și creatori populari, într-o expoziție cu vânzare ce cuprinde produse meșteșugite din toate zonele etnografice ale țării și din Republica Moldova, bunătăți tradiționale și produse de anticariat pentru toate gusturile și buzunarele.

De cealaltă parte, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat că acest târg al meșterilor populari ar trebui să fie deschis până în luna septembrie, întrucât publicul este interesat de astfel de manifestări.

„Acum avem o intensificare a parteneriatelor între instituțiile din subordinea Consiliului Județean, mai ales în luna august a acestui an. Aș vrea să mulțumesc tuturor pentru această implicare și aș vrea să subliniez că este mult mai greu să organizezi evenimente în contextul pandemiei de coronavirus, decât ar fi fost în mod normal”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă.

Vicepreședintele CJ a adăugat că instituția pe care o reprezintă, împreună cu instituțiile partenere, au pregătit mai multe surprize atât pentru suceveni, mcât și pentru turiști, pe toată perioada verii.

Trebuie precizat că chef Cătălin Scărlătescu va susține timp de 3 zile, un show gastronomic cu demonstrații culinare de factură tradițional românească, produse pregătite chiar sub ochii vizitatorilor.

Pe tot parcursul vizitei, publicul va fi surprins de momente artistice susținute de Ansamblul Ciprian Porumbescu Suceava, care îi va încânta cu muzică, joc și voie bună, printre casele de poveste ale satului bucovinean.

Odată cu deschiderea oficială s-au lansat și două produse personalizate și anume, Vișinata și Afinata, marca Muzeul Național al Bucovinei.

„Aceste două produse sunt realizate din componente naturale și nu conțin conservanți. Atât afinele, cât și vișinele sunt achiziționate de la producători locali din Bucovina. De asemenea, ambalajul produselor are un design special”, a declarat directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu.

 

Muzeul Satului Bucovinean vă așteaptă în vizite de neuitat, unde vor fi respectate toate regulile sanitare în vigoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.