Cine joacă păcănele online pe bani știe foarte bine că nu există o strategie care să aducă profit garantat. În timp ce la ruletă se pot aplica diverse sisteme de pariere, la sloturi este imposibil să ai un plan de joc, întrucât nu se pariază pe evenimente care au cote fixe.

Păcănelele sunt jocuri care funcționează pe baza unui cip RNG (Random Number Generator) care generează numere aleatorii. În momentul în care jucătorul dă click pe butonul „Rotire”, acest cip se activează și generează un număr pentru fiecare poziție de pe role. Fiecărui număr îi corespunde un simbol, care va fi afișat când se termină învârtirea.

Se poate să nu se obțină nicio combinație câștigătoare, sau runda se poate încheia cu una sau mai multe combinații prevăzute în tabelul de plată. În al doilea caz, factorul de multiplicare poate să fie și cu trei cifre, dar la fel de bine, în unele jocuri, el poate fi subunitar (câștigul este mai mic decât miza).

Sloturile online au Payout superior

Astfel, pasionații de păcănele au șanse reale de a ieși pe plus doar dacă își gestionează foarte bine bugetul și dacă joacă pe internet. Sloturile din cazinourile online au un Payout mai mare, pentru că operatorul câștigă câte puțin de la foarte mulți (un joc poate fi accesat simultan de zeci de mii de jucători), în vreme ce cazinourile și agențiile terestre trebuie să profite la maxim de câțiva clienți care joacă într-o zi la un aparat.

Rata medie de câștig a sloturilor în online este de 95%. Pe termen lung, această marjă este foarte importantă. Iată o simulare care demonstrează această ipoteză: să presupunem că sunt 100 de jucători, fiecare mizează câte 10RON și fiecare rulează de cinci ori suma mizată, o dată  la un payout de 80% și o dată la un payout de 95%.

Pentru a calcula payout-ul la un rulaj de 5x, se ridică 0,80 și, respectiv, 0,95 la puterea a cincea și se înmulțește cu miza totală inițială, adică cu 1.000.

La un payout de 80%: 327 de lei se întorc la jucători

La un payout de 95%: 773 de lei se întorc la jucători

Odată lămurit acest aspect, trecem la următorul punct, și anume la câteva „ponturi” pentru o cât mai bună gestionare a bugetului.

Idei pentru gestionarea bankroll-ului

Primul sfat este ca jucătorii să încerce să obțină un bankroll cât mai mare, profitând de ofertele promoționale pe care operatorii de jocuri de noroc le-au pregătit atât pentru clienții noi, cât și pentru clienții deja existenți. În general, aceste oferte constau în fonduri suplimentare și în rotiri gratuite. Sumele se pot multiplica, dacă rulajul este făcut „cu cap”, adică prin runde jucate la sloturi cu rată de câștig mare și volatilitate scăzută.

Am stabilit că la sloturi nu se pot folosi strategii bazate pe mize progresive, deoarece jucătorul nu se poate baza pe anumite cote. De aceea, o strategie înțeleaptă este reprezentată de împărțirea bugetului în mize egale, astfel încât să poată „acoperi” cât mai multe învârtiri. Pe lângă distracție, orice rundă jucată este o șansă în plus de a declanșa un câștig mare.

O variantă de management corect al banilor prevede împărțirea bugetului lunar pe zile, astfel încât în fiecare zi să poată fi jucate două sesiuni a câte 50 de runde. Desigur, vor exista și rotiri câștigătoare. Sesiunea se încheie o dată cu epuizarea bugetului rezervat sau o dată cu atingerea unei ținte de profit stabilite în prealabil.

Jocul dezorganizat, cu mize modificate de la o rundă la alta sau mărite fără nicio logică, nu poate duce decât la pierderea întregului buget în timp record.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.