Starea de Alertă s-a încheiat, însă pandemia nu a fost declarată închisă, coronavirusul făcând victime în continuare. La Spitalul Județean Suceava sunt internate aproximativ 20 de persoane zilnic, din care una sau două în stare gravă la ATI. Managerul unității spitalicești, medicul Alexandru Calancea, a declarat că încă „nu avem zero pacienți COVID la nivelul spitalului”, iar numărul internărilor în rândul acestui tip de pacienți va persista în toate spitalele.

De altfel, dr. Calancea a mai spus că în curând se va vedea și efectul ridicării restricțiilor, așa cum s-a văzut și în alte țări, însă nu va fi o creștere spectaculoasă, respectiv un nou val de COVID.

„Probabil în toamnă va fi o nouă creștere a numărului de persoane infectate cu SarsCov2, însă se va transforma într-o gripă sezonieră, iar vaccinul va deveni, probabil, anual, asemeni vaccinului antigripal”, a declarat managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea.

Pe de altă parte, acesta a subliniat că vizitele în Spitalul Județean Suceava se vor face tot pe bază de cerere, măcar câteva luni, dr. Calancea subliniind că pacienții trebuie protejați de orice bacterii sau virusuri ce ar putea fi aduse din afara spitalului.

„Vizitele în spital se pot face tot pe bază de cerere pentru că pandemia nu s-a sfârșit încă și noi avem de respectat circuite și protocoale interne. Cel mai bine este  să putem controla mișcările în unitatea spitalicească, pentru că, până la urmă, trebuie să ne asigurăm că pacientul este în siguranță. Un număr mare de vizitatori ne-ar pune în imposibilitatea de a-i urmări pe toți și, de aceea, măcar încă vreo câteva luni, sau chiar până la sfârșitul acestui an, vizitele să fie foarte bine organizate și pe bază de cerere”, a declarat medicul Alexandru Calancea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.