Elevii intră, după terminarea cursurilor de joi, în vacanţa de primăvară, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.
Elevii intră azi în vacanţă pentru Sărbătorile de Paşte. Cursurile semestrului al doilea al anului şcolar 2021 – 2022 vor fi reluate pe 2 mai şi se vor încheia pe 10 iunie.
Prin excepţie, pentru clasele terminale din învăţământul liceal – clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral şi frecvenţă redusă – anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se va încheia pe 27 mai.
Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 3 iunie.
Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, exceptând clasele terminale menţionate anterior, respectiv pentru clasele din învăţământul profesional anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.
Structura Anului Şcolar 2022 – 2023
- 5 septembrie – 21 octombrie – MODULUL 1
- 22 octombrie – 30 octombrie – vacanţă de toamnă
- 31 octombrie – 22 decembrie – MODULUL 2
- 23 decembrie – 8 ianuarie – vacanţă de Crăciun
- 9 ianuarie – 7 aprilie – MODULELE 3 şi 4 (cu o săptămână de vacanţă între 6 şi 24 februarie, la alegerea fiecărui inspectorat)
- 8 aprilie – 23 aprilie – vacanţa de Paşte
- 24 aprilie – 16 iunie – MODULUL 5
Prin excepţie de la prevederile alin. (1), se stabilesc următoarele:
- pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 2 iunie 2023;
- pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 9 iunie 2023;
- pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor prevăzute la lit. a), pentru clasele din învăţământul postliceal, cu excepţia calificărilor din domeniul sănătate şi asistenţă pedagogică, şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 23 iunie 2023;
- pentru clasele din învăţământul postliceal, având calificări din domeniul sănătate şi asistenţă pedagogică, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare.
Când se organizează „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde”
În ziua de 5 octombrie – Ziua internaţională a educaţiei şi în zilele nelucrătoare/ de sărbătoare legală prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri, se arată în ordin.
Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri (modul de învăţare).
Prin excepţie de la prevederile alin. (1), la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică.
În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, cu avizul Ministerului Educaţiei, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar stabilite prin prezentul ordin. Solicitarea de modificare a structurii anului şcolar se face după consultarea consiliului reprezentativ al părinţilor din unitatea/unităţile de învăţământ respectivă/respective. Aprobarea modificării structurii anului şcolar se acordă în condiţiile asigurării parcurgerii integrale a programei şcolare, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele şi evaluările naţionale, relatează observatornews.ro.
Lasa un raspuns