Donald Trump cere să fie reînvestit în funcţia de preşedinte sau să fie organizate rapid noi alegeri! Declaraţiile au fost făcute după ce Mark Zuckerberg a recunoscut într-un podcast că un agent FBI i-a cerut să restricţioneze transmiterea unei ştiri care îl viza pe Hunter, fiul lui Joe Biden.

Potrivit unei anchete făcute la vremea respectivă, Hunter Biden întreţinea relaţii neconforme cu membrii ambasadei României la Washington. Părţile întreţineau o corespondenţă prin e-mail, iar fiul lui Joe Biden ar fi încercat să obţină favoruri pentru el şi partenerii săi de afaceri.

Dacă informaţiile ar fi devenit publice, actualul preşedinte american nu ar mai fi fost capabil să ajungă la Casa Albă. Oricum, situaţia din Statele Unite este departe de a fi calmă. Peste 40 la sută dintre americani cred că, în maximum un deceniu, ţara va ajunge în război civil. Procentul creste la 50% cand sunt intrebati numai republicanii, susţinători ai lui Trump.

Declarațiile lui Zuckerberg au dat naștere unui val de critici din partea republicanilor

În dorinţa de a relansa Meta – luna trecută compania a înregistrat primul trimestru de scădere a veniturilor şi se confruntă cu o concurenţă puternică din partea TikTok – Mark a acceptat invitaţia lui Rogan. Fondator Facebook a vorbit despre decizia reţelei de socializare din octombrie 2020, de a reduce circulaţia unui articol în New York Post care a formulat diverse acuzaţii împotriva lui Hunter Biden, notează Mediafax.

E-mailurile scurse dintr-un laptop al lui Hunter arătau că vicepreşedintele de atunci ajuta afacerea fiului său din Ucraina. Zuckerberg a spus că decizia de a interveni asupra algoritmului, făcând ca articolul să apară mai puţin la utilizatori, a venit după avertismentele FBI de a fi „vigilent”, având în vedere propaganda rusă la alegerile din 2016. Facebook şi Twitter au limitat răspândirea poveştii pe platformele lor.

Cofondatorul Twitter şi fostul CEO, Jack Dorsey, a numit ulterior această decizie „greşită”.

Fanii lui Trump au reacţionat. Postul Fox News a prezentat situaţia. Tucker Carlson a vorbit despre „statul poliţienesc” şi „FBI-ul lui Biden”. Sunt voci care au cerut ca Zuckerberg să fie interogat „sub jurământ” şi să explice cine a susţinut în mod fals că laptopul este un instrument al Kremlinului.

Mark Zuckerberg, în discuţia cu Rogan, n-a comentat pericolul dezinformarii: „Nu am intrat în această lume ca să judec aceste lucruri. Am venit în această lume pentru a proiecta tehnologie care îi ajută pe oameni să se conecteze”, scrie observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.