Sunt multe feluri de oameni, fiecare fel având caracteristici după care poate fi recunoscut, iar cea mai comodă dintre acestea este observarea ocaziilor în care oferă flori, ca și tipul de flori pe care le oferă. Poți determina destul de ușor ce fel de suflet are cineva, numai privind un buchet de flori pe care se pregătește să-l ofere.

Ca să scurtăm prezentarea, vom spune că majoritatea oamenilor oferă câteva flori, fără soț, atunci când trebuie s-o facă, un buchet mai elaborat care mai respectă și codul culorilor pe lângă numărul impar, atunci când urmărește un scop și zambile de 2 lei după ce scopul a fost atins. Mergând pe principiul modern că prin cantitate poți înlocui calitatea, ei vor perora mereu că gestul ajunge și e indiferent dacă oferi un trandafir sau o găleată de maci culeși de pe marginea drumului.

Există o altă categorie de oameni care oferă mai rar flori, dar când o fac, sunt aranjamente florale deosebite, cu frumusețe elaborată. Acești oameni își manifestă astfel atașamentul față de persoana care urmează să primească buchetul și seriozitatea gestului, dovedind astfel că sufletește îi pasă de ceea ce face, transformând astfel buchetul într-un adevărat eveniment.

Oamenii din a treia categorie dăruiesc foarte greu flori, de obicei în ghivece, deoarece consideră că nimeni nu merită să distrugi o viață pentru o plăcere efemeră. Găsesc mereu forme alternative de exprimare a diverselor sentimente prin gesturi echivalente, preferând să dea impresia de insensibili decât să-și calce principiile pentru conveniențe de duzină.

Mai există o categorie, una alcătuită din foarte puțini oameni, care atunci când dăruiesc o floare, fac din lucrul acesta un eveniment memorabil. Am cunoscut un asemenea om în tinerețe și am învățat de la el un lucru pe care l-am folosit toată viața, de la el știu că nu contează ce faci în viață, contează numai cum. Eram invitați la onomastica unei fete foarte frumoase, care popula visele multora dintre noi și venisem cu toții cu cadouri și buchete de flori elaborate și am zâmbit ironic când respectivul a venit un pic mai târziu, îmbrăcat în ținută de alpinism. Omul și-a cerut scuze de întârziere, pierduse un accelerat și trebuise să vină cu personalul. După care a scos din termos o floare de colț și i-a dăruit-o sărbatoritei. E de prisos să spun că fata a devenit prietena și mai apoi soția lui. Cert e că am învățat atunci că e mai bine să nu faci gesturi din obligație sau interes, să te păstrezi pentru ocaziile care vor merita să te cațeri pe munți după flori de colț.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.