Directorul Muzeului de Istorie Suceava, Emil Ursu a vorbit astăzi,12 decembrie, într-o conferinţă de presă despre concertul lui Mihai Leșe de anul acesta. Artistul se află la cel de-al 10 concert în Suceava. Tot în această perioadă Royal Symphony-Orchester va susţine la Biserica Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” concertul intitulat „Bijuterii imperiale vieneze„.

”Concertul Grigore Leșe, este cel de-al 10-lea concert organizat la Suceava. Maestrul vine singur anul acesta. Anul acesta concertul va avea loc în Auditorium Joseph Schimdt din Suceava, ora 19:30, în data de 15 Decembrie,” a declarat Emil Ursu în cadrul conferinței de presă.

Al doilea eveniment, este un concert unic în Suceava. Acesta va fi susţinut de  Royal Symphony-Orchester dirijată de maestrul Michael Beck. Concertul numit „Bijuterii imperiale vieneze„ va avea loc la Biserica Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk”, din Suceava pe data de 16 decembrie 2012,  la ora 19.30.

În cadrul concerului veţi putea asculta pe soliştii Tatiana Pocinoc la pian şi pe tenorul Florin Gusgă. Orchestra este dirigată de către Michael Beck

Programul concertului va cuprinde în prima parte ”Concertul pentru pian și orchestră în re major al compozitorului  Joseph Haydn, I -Vivace; II – Un poco Adagio; III – Allegro assai „Rondo all”Ungherese” şi de compoziţia lui Franz Schubert – „Ave Maria”

În partea secundă publicul se va putea bucura de  ”Uvertura la opereta „Waldmeister” scrisă de Johann Strauss II de Joseph Strauss : „Ohne Sorgen” – Polka op. 271,  Joseph Strauss : „Feuerfest” – Polka op. 269, Johann Strauss II : „Schatzwalzer”op. 418, Joseph Strauss : „Jokey- Polka” op. 278, Johann Strauss & Joseph Strauss II: „Pizzicato Polka”, Johann Strauss:  „Trisch-Trasch Polka” op. 224”.

În continuare vă prezentă câteva informaţii despre dirijorul care va oferi un spectacol de gală publicului sucevean .

Maestrul Michael Beck s-a născut în anul 1995  în județul  Sibiu și a emigrat la vârsta de 20 de ani, în Germania.

A efectuat studiile superioare la Universitatea de Muzică din Köln,  absolvind  două specializări:  profesor de clarinet și dirijat de orchestră.

A fost îndrumat de maeștrii:  Prof. Hartmud Klug (Univ. Muz. Köln) – al cărui asistent a devenit după absolvire – și s-a specializat în arta dirijorală cu: Prof. Rofl Reuter (Komische Oper Berlin – Opera Comică – Berlin), Kurt Masur (Gewandhaus-Orchester – Leipzig), Leonard Berstein (S.U.A.). În România a lucrat sub îndrumarea maeștrilor Ludovic Bacs și Constantin Bugeanu.

Este Doctor în Muzică – Dirijat și Doctor Honoris Causa al Universității „Petre Andrei” din Iași.

În decursul anilor a devenit directorul și dirijorul mai multor orchestre și formații corale din nord -vestul Germaniei, fiind dirijorul permanent al Orchestrei de tineret din Wuppertal și al orchestrei Bergisches Kamerorchester, formații cu care a întreprins turnee numeroase în Europa și peste ocean, în Canada și S.U.A, realizând înregistrări Radio și Tv, precum și înregistrări pe CD și DVD, în Germania, România și în alte țări în care a concertat.

Între anii 1991 – 2003 a activat ca Profesor univ. la Universitatea de Muzică Köln – secția Wuppertal, în cadrul specializării dirijat de orchestră.

În ultimii ani, maestrul Michael Beck a desfășurat numeroase proiecte de colaborare și Socrates  – în calitate de profesor asociat al Universității Naționale de Muzică din București și al Universității de Arte „G. Enescu” din Iași, materializate în turnee cu orchestrele acestor instituții în Germania și Italia și cursuri de măiestrie.

Începând din anul 2009 desfășoară o prodigioasă activitate în calitate de dirijor al orchestrelor Universității de Arte „G. Enescu Iași, susținând la pupitrul acestora numeroase concerte și turnee în România și Rep. Moldova.

Repertoriul său include genuri diferite, de la muzică a cappella la muzică simfonică, vocal –simfonică și de operă.  Studiul intensiv al muzicii lui Mendelssohn –Bartholdy  l-a condus la remarcabile interpretări ale oratoriilor „Paulus” și „Elias” în Germania și alte țări europene.

A înființat diferite festivaluri muzicale, dintre care amintim Coesfelder Kammermusiktage, Solinger Musiktage für junge Interpreten, Musica Sacra dal Mondo.

De-a lungul timpului, sub bagheta dirijorală a maestrului Michael Beck au evoluat numeroase personaltăți ale vieții muzicale internaționale: violoniștii Nigel Kennedy, Anton Diaconu și Bujor Prelipcean, violonceliștii Dan Prelipcean și Daniel Geiss,  tenorii  Corneliu Murgu, Ionel Voineag, Cezar Sanchez,  bașii George Emil Crasnaru, Marek Wojciechovski, sopranele Felicia Filip, Elena Rotari, Victoria Goia, pianiștii Tatiana Pocinoc, Justus Franz, Marcus Kretzer și mulți alții.

La invitația Sanctității Sale – Papa Ioan Paul al II-lea, maestrul Michael Beck –  împreună cu corul și orchestra sa din Germania – a susținut partea muzicală a Miselor celebrate de către însuși Sanctitatea – Sa, în Catedrala și Piața „Sf. Petru ” de la Vatican. Acestea au fost transmise, în direct, în 52 de țări ale lumii, bucurându-se de cele mai calde aprecieri din partea personalităților prezente și mai ales Sanctității Sale – Papa Ioan Paul al II-lea.

De același prestigiu s-a bucurat și cu prilejul participărilor sale muzicale, inserate în cadrul unor discursurilor politico-sociale și culturale susținute de personalități de prim rang ale arenei politice mondiale  – cum ar fi: Angela Merkel și Helmudt Schmidt – Cancelari ai Germaniei, Johannes Rau și Joachim Gauck – Președinți ai Germaniei, Hans-Dietrich Gentscher – Vice-Cancelar și Ministru al Afacerilor Externe al Germaniei, Mihail Gorbaciov – Conducătorul URSS, Shimon Peres – Președintele Israelului, Martin Schulz – președintele Parlamentului European.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.